Εύρημα – μυστήριο στο σπίτι του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φως στην τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις αναμένεται να δώσει η «σημαντική ανακάλυψη» που έγινε στο σπίτι του 28χρονου συγκυβερνήτη που έστειλε σο θάνατο εκατοντάδες ψυχές, όταν λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Βαρκελώνη και με προορισμό το Ντίσελντορφ, έγινε κομμάτια στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων.

Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν νέα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph, η γερμανική αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι των γονιών του Andreas Lubitz, στο Montabaur, ενώ οι ίδιοι φυγαδεύτηκαν. Σύμφωνα με την έκθεση των αξιωματικών, υπήρξε μια «σημαντική ανακάλυψη», χωρίς όμως να πουν περισσότερα. Πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν επρόκειτο για σημείωμα αυτοκτονίας.

«Ελπίζουμε τα ευρήματα να μας δώσουν τις εξηγήσεις που ζητάμε», δηλώνει η αστυνομία.

Οι αρχικές ενδείξεις αδυνατούσαν να εξηγήσουν το γεγονός, πως ένα αεροπλάνο, πραγματοποιώντας μια διαδρομή-ρουτίνα, παρεξέκλινε της πορείας του και διέκοψε κάθε επαφή με τον πύργο ελέγχου, λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του σε γαλλικό εναέριο χώρο. Στη συνέχεια το πέπλο μυστηρίου έγινε πιο βαρύ, όταν χάθηκε και το στίγμα του αεροπλάνου, οδηγώντας όλους να σκεφτούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με την εταιρία Germanwings, το αεροσκάφος ανέβηκε στα 38.000 πόδια στις 10:45 και έπειτα σημείωσε κάθοδο για οκτώ λεπτά. Χάθηκε από τα γαλλικά ραντάρ στις 10:53 και ενώ βρισκόταν σε ύψος 6.000 ποδών, ενώ συνετρίβη γύρω στις 11:00 σε απομονωμένη περιοχή κοντά στην πόλη Ντιν-λε-Μπεν.

Λίγες ώρες αργότερα, όταν συνεργεία διάσωσης έσπευδαν στις γαλλικές Άλπεις, επιβεβαιωνόταν αυτό που φοβούνταν όλοι. Το μοιραίο Airbus είχε διαλυθεί εντελώς, χωρίς να αφήσει ούτε ίχνος επιζώντα.

Πηγή: parapolitika.gr