ΕΚΤΑΚΤΟ: Καρέ καρέ η στιγμή της κατάρριψης του σαουδαραβικού F-15 από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα των Χούθι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Χούθι τη στιγμή της κατάρριψης ενός σαουδαραβικού F-15 το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατερίφθη από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Η πανωλεθρία των Σαουδαράβων δεν έχει τέλος καθώς οι Χούθι τους χτυπούν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Είναι η πρώτη απώλεια του τύπου από εχθρική δράση σε πολεμικές επιχειρήσεις από το 1976 που μπήκε σε υπηρεσία το μαχητικό αεροσκάφος και ενώ μετείχε σε εκατοντάδες πολεμικές αποστολές και πολλούς πολέμους (πόλεμος του Λιβάνου το 1982, Α’ και Β’ Πόλεμος του Κόλπου, βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας το 1999, βομβαρδισμός της Λιβύης κλπ.).

Στον βομβαρδισμό της Λιβύης είχε πέσει ένα μαχητικό της έκδοσης «E» από τεχνικό πρόβλημα

Μέσα σε λίγα 24ωρα, εκτός απ’ την κατάρριψη του F-15, κονβόι σαουδαραβικών στρατιωτικών οχημάτων έπεσε σε παγίδα των ανταρτών Χούθι, με τις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντάρτες να είναι αποκαλυπτικές. Οι Χούθι τους ξεκλήρισαν.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι Χούθι υποδέχθηκαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με καταιγισμό βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ρίαντ.

Το Ριάντ κτύπησαν με εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων δυνάμεις του Στρατού της Υεμένης πιστές στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Ali Abdullah Saleh και στο κίνημα των Χούθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν από τάγμα βαλλιστικών πυραύλων του Στρατού και εκτοξεύθηκαν συνολικά δύο πύραυλοι “Burkan-2” εδάφους-εδάφους.

Μερικά λεπτά αφότου οι εκτοξεύσεις των πυραύλων έγιναν γνωστές μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδαραβικής Αεροπορίας κτύπησαν στόχους στο βουνό Attan το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα Σαναά.

Η επίθεση έγινε την ίδια ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος αναχωρούσε από τις ΗΠΑ για την Σαουδική Αραβία για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης.

Λίγο αργότερα το Σάββατο, ένα κονβόι περίπου 12 στρατιωτικών οχημάτων της Σαουδικής Αραβίας διαλύθηκε ολοσχερώς μετά από οργανωμένη ενέδρα των Χούθι.

Συγκλονιστική λήψη από drone δείχνει ακριβώς τη στιγμή του βομβαρδισμού του σαουδαραβικού κονβόι από τους Χούθι, με τη χρήση τηλεχειριζόμενων εκρηκτικών μηχανισμών, στη νοτιοδυτική επαρχία του Jizan στη Σαουδική Αραβία, όπου υπήρχε συγκέντρωση σαουδαραβικών στρατευμάτων.

Οι Σαουδάραβες στρατιώτες κάηκαν επί τόπου ζωντανοί. Δείτε τις εικόνες στο τέλος του άρθρου.

Οι Χούθι έδωσαν λοιπόν μία πειστική απάντηση στους Σαουδάραβες μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πώληση οπλικών συστημάτων αξίας 350 δισ.

Η κατάρριψη του F-15

H επίθεση στο σαουδαραβικό κονβόι