Σκοτώθηκε στο Έβερεστ ο διάσημος ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εχασε τη ζωή του σε ορειβατικό δυστύχημα στα Ιμαλάια ο διάσημος Ελβετός ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck.

Ο Steck, που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Ελβετική Μηχανή», σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να εγκλιματιστεί στις συνθήκες του βουνού, ενώ, παράλληλα, δοκίμαζε μία νέα διαδρομή πάνω από τον καταυλισμό 2.

Η σορός του εντοπίστηκε από τους διασώστες, ενώ σύμφωνα με τους Himalayan Times, ο Steck εθεάθη να σκαρφαλώνει το όρος Νούπτσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Πιθανότατα, γράφει η εφημερίδα, ο Ελβετός ορειβάτης γλίστρησε και έπεσε από την παγωμένη πλαγιά του βουνού.

Την Τετάρτη, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο 40χρονος ορειβάτης έγραψε ότι λατρεύει το μέρος όπου βρίσκεται. 

 
 

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται, επίσης, στη σελίδα του στο Facebook τονίζεται: «O Ueli Steck τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που προσπαθούσε να ανέβει το Έβερεστ και το Λότσε (σ.σ.τέταρτο υψηλότερο βουνό στη Γη). Η οικογένειά του ενημερώθηκε για το θάνατό του. Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστές. Η οικογένεια εκφράσει τη θλίψη της και ζητά από τα ΜΜΕ να αποφύγουν τη φημολογία γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του από σεβασμό στον Ueli».

O 40χρονος ορειβάτης έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο για τις γρήγορες, ακριβείς αναβάσεις του σε μερικές από τις ψηλότερες και πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου όπως π.χ. αυτές των Άλπεων (Eiger, Matterhorn και Grandes Jorasses), καταφέροντας να πετύχει στην καριέρα του μία σειρά από μοναδικά ρεκόρ, όπως για παράδειγμα η ανάβαση στο όρος Άιγκερ (3970μ.) μέσα σε μόλις 2 ώρες και 47 λεπτά χωρίς σκηνή.

 

Το 2013 κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη σόλο ανάβαση στη νότια πλευρά του όρους Αναπούρνα, σε ένα μέρος όπου 6 χρόνια νωρίτερα παραλίγο να χάσει τη ζωή του από πτώση. Για την επίδοσή του έλαβε το βραβείο «Piolet d'Or» το 2014, το επονομαζόμενο «Όσκαρ της Ορειβασίας».

Το 2015, ο Steck σκαρφάλωσε και τις 82 κορυφές των Άλπεων που υψώνονται πάνω από τα 4.000 μέτρα, ταξιδεύοντας από τη μία στην άλλη με τα πόδια, ποδήλατο και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ολοκλήρωσε με επιτυχία την προσπάθειά του σε μόλις 62 ημέρες!

Πηγή: lifo.gr