ΠΑΓΩΝΕΙ το αίμα: Τρομακτικές ΦΩΤΟ μέσα από τον «καταραμένο» ναό των φαντασμάτων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω, δεν θυμίζουν κανέναν άλλο ιερό ναό από όσους έχετε επισκεφτεί. Γιατί στη συγκεκριμένη εκκλησία που βρίσκεται στην Τσεχία, μπαίνοντας κανείς μέσα, συναντά προσκυνητές φαντάσματα, που είναι καθισμένοι στα στασίδια.

Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Λούκοβα, η οποία χτίστηκε το 1352. Το 1968 όμως, κατά την διάρκεια μιας κηδείας, η οροφή του ναού κατέρρευσε. Πολλοί τότε θεώρησαν πως αυτό ήταν ένα κακό «σημάδι», και έτσι δεν προχώρησαν στις απαραίτητες επισκευές.

Χρόνο με τον χρόνο, η εκκλησία ερήμωνε, και όσο ερήμωνε, τόσο αυξάνονταν οι αστικοί μύθοι, οι δοξασίες και οι ανατριχιαστικές ιστορίες.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ιερός ναός έμεινε σε αυτή την κατάσταση για 40 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο όλα άλλαξαν το 2014, όταν ο καλλιτέχνης Jakub Hadrava, κλήθηκε να τον διασώσει.

Στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα έργο-τέχνης «σταθμό», το οποίο θα τραβούσε τον κόσμο και τους επισκέπτες.

Τι έκανε; Δημιούργησε ένα spooky art installation με φαντάσματα, τα οποία έβαλε να κάθονται διάσπαρτα μέσα στο ναό σε διαφορετικά στασίδια αλλά και στο κλίτος του ναού.

Τα φαντάσματα, αναπαριστούν τους Σουδήτες Γερμανούς που έζησαν στη Λούκοβα πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και έρχονταν κάθε Κυριακή να προσευχηθούν στην εν λόγω εκκλησία.

Τα αγάλματα όπως θα παρατηρήσετε και στις εικόνες, είναι καλυμμένα με μανδύες και κουκούλες. Έχουν κατασκευαστεί από γύψο και αν τύχει κανείς να μπει νύχτα στην εκκλησία, θα τα δει να φωσφορίζουν, καθώς ο Jakub Hadrava τα έχει περάσει με ειδική μπογιά ώστε να λάμπουν στο σκοτάδι.

Οπως δήλωσε ο ίδιος: «Ηθελα να κάνω την εκκλησία περισσότερο ελκυστική για τους επισκέπτες και να κερδίσουμε κάποια χρήματα για τις εργασίες ανακαίνισης. Ελπίζω να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτός ο τόπος έχει ένα παρελθόν και ήταν ένα κανονικό μέρος της καθημερινής ζωής, αλλά η μοίρα έχει μια τεράστια επιρροή στη ζωή μας».

Ο σκοπός πάντως επετεύχθη, καθώς από τότε που το έργο τοποθετήθηκε στο μεσαιωνικό κτίριο του 14ου αιώνα, η εκκλησία έχει δει μια τεράστια προσέλευση τουριστών από χώρες τόσο μακριά όσο η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Γερμανία.

Επιπλέον, οι χιλιάδες επισκέπτες άφησαν αρκετά χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής στην εκκλησία.


 

 ΠΗΓΗ: star.gr