ΗΠΑ: «Κάνε πως είσαι η μαμά μου» – Έτσι γλίτωσε 10χρονος την απαγωγή του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μαθητής δημοτικού κατάλαβε ότι μια γυναίκα τον ακολουθεί και η εξυπνάδα του τον βοήθησε να αποφύγει επικίνδυνες καταστάσεις.

Ένα πανέξυπνο 10χρονο αγόρι ξέφυγε από μια γυναίκα που το ακολουθούσε στο σπίτι από το σχολείο την περασμένη Παρασκευή, μπαίνοντας σε ένα τοπικό κατάστημα στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και ζητώντας από τη 17χρονη ταμία να προσποιηθεί ότι είναι η μητέρα του.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει πως το αγόρι πιθανότατα να γλίτωσε την απαγωγή καθώς δείχνει να το ακολουθεί πριν εκείνο της ξεγλιστρήσει και μπει στο κατάστημα της γειτονιάς.

Η άγνωστη συνέχισε να παραμονεύει έξω. Ο 10χρονος Σάμι που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κατευθύνθηκε προς το ταμείο και ψιθύρισε κάτι στην ταμία.

Ο πατέρας του Σάμι, δήλωσε στο WPVI ότι ο γιος του ζήτησε από την ταμία να «συμπεριφερθείς σαν να είσαι η μαμά μου» επειδή «αυτή η κυρία με παρακολουθεί».

Η ταμίας ενήργησε αστραπιαία μπαίνοντας ανάμεσα στον Σάμι και τη γυναίκα, η οποία εξακολουθούσε να κρατάει την πόρτα ανοιχτή.

Στη συνέχεια, η ταμίας πήγε ήρεμα προς τα εκεί, τράβηξε την πόρτα και την κλείδωσε. Τότε ήταν που η γυναίκα έφυγε τελικά.

Μιλώντας για το τρομακτικό περιστατικό, ο πατέρας του Σάμι δήλωσε ότι συγκλονίστηκε συθέμελα όταν είδε το βίντεο με την παρακολούθηση του γιου του.

«Όταν βλέπαμε το βίντεο, έκλαιγα κάθε φορά», είπε.

Ο Σάμι δήλωσε στο CBS Philadelphia ότι γύριζε με τα πόδια από το σχολείο μέσω του κεντρικού δρόμου, όταν η γυναίκα άρχισε να τον ακολουθεί και να προσφέρεται να του αγοράσει φαγητό.

«Έλεγε: "Πάω στην Wawa, πας εκεί; Τι θα πάρεις από την Wawa; Πού είναι η οικογένειά σου;», θυμήθηκε.

Ο Σάμι δεν είχε δει ποτέ τη γυναίκα πριν από εκείνη τη μέρα, αλλά ισχυρίστηκε ότι γνώριζε την οικογένειά του και του είπε ότι έπρεπε να έρθει μαζί της.

Όταν είδε το γωνιακό κατάστημα κοντά στο σπίτι του, ενήργησε γρήγορα και μπήκε μέσα.

Η ταμίας είπε στον Σάμι να περιμένει πίσω όσο εκείνη θα ασχολείται με τη γυναίκα, αλλά εκείνος αρνήθηκε να φύγει από το πλευρό της.

Ο Σάμι είπε ότι «έτρεμε ακόμα» όταν μπήκε στο κατάστημα.

«Το να βλέπεις το παιδί μου να ψάχνει για βοήθεια επειδή φοβόταν ουσιαστικά για τη ζωή του, αυτό σε πληγώνει βαθιά», δήλωσε ο πατέρας του.

Ο Σάμι αναγνωρίζει στον πατέρα του ότι του έμαθε να είναι επιφυλακτικός με τους ξένους και να προσέχει πάντα το περιβάλλον του.

Το CBS ανέφερε ότι η αστυνομία εντόπισε τη γυναίκα το Σαββατοκύριακο και παραπέμφθηκε για βοήθεια ψυχικής υγείας.

Ο Σάμι έχει τώρα έναν οικογενειακό φίλο που τον συνοδεύει στο σπίτι από το σχολείο μετά το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο: