Είναι αλλεργική στον εαuτό της: Ο Γολγοθάς 27χρονης, που μπορεί να πεθάνει από τα γέλια ή τον ιδρώτα της


Μία 27χρονη αθλήτρια από την Βρετανία καθημερινά ανεβαίνει το δικό της «Γολγοθά», καθώς πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να την σκοτώσει.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η nypost.com, η Natasha Coates νοσεί από MCAS, το σύνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυττάρων, που είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα μαστοκύτταρα στο σώμα απελευθερώνουν υπερβολική ποσότητα ουσίας που προκαλεί συμπτώματα αλλεργίας.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε έντονη συναισθηματική αλλαγή, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη έκρηξη χημικών ουσιών στο σώμα της και μπορεί να την οδηγήσει σε μεγάλο ποσοστό στον θάνατο.

27χρονη αθλήτρια

27χρονη: Οι πρώτες λανθασμένες διαγνώσεις των γιατρών

Η Natasha Coates δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στην παιδική και εφηβική της ηλικία, μέχρι που έγινε 18 ετών. «Ήμουν σε μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση όταν ξαφνικά ένιωσα τρέμουλο, ζάλη και δυσκολεύτηκα να αναπνεύσω», είπε και ανέφερε πως «με μετέφεραν στο νοσοκομείο με αστυνομική συνοδεία».

Τότε, μπορεί πράγματι η ζωή της να κινδύνευσε και η ίδια να έφτασε ένα βήμα κοντά στον θάνατο, όμως οι γιατροί είπαν ότι «δεν είναι κάτι ανησυχητικό» και αν και είναι φρικτό, μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο «μια φορά στη ζωή του».

Ωστόσο η ίδια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια συνέχιζε να εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα και νοσηλευόταν στην εντατική. Οι γιατροί λοιπόν, άρχισαν να ψάχνουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, μέχρι που διέγνωσαν ότι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο MCAS.

Η δύσκολη καθημερινότητά της και η στροφή στη γυμναστική

Έκτοτε, η 27χρονη Natasha Coates ξεκίνησε να ακολουθεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα διατροφής. «Είμαι αλλεργική σε σπρέι σώματος, προϊόντα καθαρισμού και αρωματικά κεριά», εξήγησε και είπε ότι «το φαγητό είναι ακόμα σαν τη ρώσικη ρουλέτα. Ένα φαγητό που είναι καλό σήμερα θα μπορούσε να μου προκαλέσει αλλεργική αντίδραση αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Τρώει συγκεκριμένα τρόφιμα, ενώ στο σπίτι της έχει τοποθετήσει ειδικά κόκκινα φώτα, που ενεργοποιούνται και είναι ορατά απ’ έξω, σε περίπτωση που χρειαστεί να καλέσει ασθενοφόρο.

Η ίδια έχει προσωπική βοηθό που την επισκέπτεται πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ αγωνίζεται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αναπηρίας και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 30 μετάλλια. «Οι μόνοι άνθρωποι που μου λένε ότι πρέπει να σταματήσω τη γυμναστική είναι αυτοί που δεν με καταλαβαίνουν. Μου δίνει πολύ περισσότερα από όσα αφαιρεί. Οι αλλεργικές αντιδράσεις θα συμβούν ούτως ή άλλως, ακόμα κι αν κάθομαι στο σπίτι χωρίς να κάνω τίποτα, οπότε μπορεί επίσης να μην ζήσω τη ζωή μου», λέει και στέλνει το μήνυμα πως πρέπει να συνεχίσει να ζει.