Κύπρος: Αιματηρή στρατιωτική άσκηση με θύμα 27χρονη – Καταπλακώθηκε από τζιπ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μόλις πριν λίγους μήνες, η 27χρονη Νάταλι Νεοφύτου, έβλεπε την ζωή της να παίρνει μια νέα διάσταση με την πρόσληψή της στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, ως ΣΥ.ΟΠ (Συμβασιούχος Οπλίτης). Χθες το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα και βίαια, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, βαριά τραυματισμένη από δυστύχημα με στρατιωτικό τζιπ.

Η Νάταλι συμμετείχε σε άσκηση μηχανοδήγησης και καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν ανοιχτό και δεν διέθετε ζώνη ασφαλείας. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 19χρονος κληρωτός στρατιώτης και συνοδηγός συνομήλικός του δόκιμος αξιωματικός. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το αυτοκίνητο ανατράπηκε και η 27χρονη Νάταλι εκσφενδονίστηκε και κατέληξε στο έδαφος, για να την καταπλακώσει στη συνέχεια το τζιπ. Ο στρατιώτης και ο δόκιμος αξιωματικός δεν τραυματίστηκαν.

Μεταφέρθηκε άμεσα με στρατιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν ώστε να μεταφερθεί στο χειρουργείο. Ωστόσο υπέστη ανακοπή καρδιάς και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε κατορθωτή η ανάνηψη.

27xroni-kypros-xr

Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθεί επισήμως η αιτία θανάτου, αλλά όπως δήλωσαν από χθες οι γιατροί, τα τραύματα της ήταν ασύμβατα με τη ζωή. Είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα, είχε τραύματα στο κεφάλι και στα εσωτερικά όργανά της είχε προκληθεί αιμορραγία.

Η Νάταλι, μετά από εξετάσεις είχε προσληφθεί στην Εθνική Φρουρά ως ΣΥΟΠ τον περασμένο Δεκέμβριο και υπηρετούσε σε στρατόπεδο κοντά στη Λευκωσία. Ως ΣΥΟΠ υπηρετεί και ο αδελφός της ο οποίος ενημερώθηκε από συναδέλφους του.

Σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο του δυστυχήματος, ο υπουργός άμυνας Χ. Πετρίδης και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ζερβάκης. Παράλληλα διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία και τη στρατονομία, για να διαπιστωθεί πώς έγινε η ανατροπή του οχήματος σε μια άσκηση ρουτίνας, όπου σύμφωνα με τα μέτρα που τηρούνται, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί.

27xroni-kypros-1

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό γιατί η Νάταλι Νεοφύτου καθόταν στο πίσω ανοιχτό μέρος του οχήματος, χωρίς να είναι δεμένη καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην εκπαίδευση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε στο ΡΙΚ ότι «δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε και πώς έγινε, αλλά αυτό θα διερευνήσουμε. Δεν συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε την εμπειρία. Η εμπειρία δείχνει ότι αν τηρούνται όλα αυτά που κάνουμε στη μηχανοδήγηση, με τις οδηγίες που υπάρχουν, δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο. Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω».

Το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό, ώστε η κηδεία της, να τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Πηγή: protothema.gr