Αδιανόητο: Πέρασε 18 χρόνια άδικα στη φυλακή για ένα φόνο που δεν διέπραξε και σήμερα…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόκειται για μία πέρα ως πέρα αληθινή ιστορία. Αυτή έχει να κάνει, με έναν άνδρα, ο οποίος πέρασε δεκαοκτώ χρόνια μέσα στη φυλακή. Ο λόγος ήταν μία δολοφονία, η οποία όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος δεν την είχε διαπράξει ποτέ. Ωστόσο, ο ίδιος πλέον θα αποζημιωθεί για την αδικία που του συνέβη. Αναλυτικότερα:

Λεπτομέρειες για την υπόθεση

Αποζημίωση ύψους 2,86 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει ο Τόμας Κομέντα από την Πολωνία. Ο ίδιος καταδικάστηκε άδικα σε 25 χρόνια κάθειρξης και εξέτισε τα 18 εξ αυτών. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, ο Κομέντα που καταδικάστηκε για έναν φόνο που δεν διέπραξε θα λάβει 181.000 ευρώ ως αποζημίωση και 2,68 εκατομμύρια ευρώ ως επανόρθωση για τα 18 χρόνια που πέρασε στη φυλακή.

Ο ίδιος είχε ζητήσει 4,02 εκατομμύρια για την ηθική του αποκατάσταση και 179.000 ως αποζημίωση. Ο Κομέντα συνελήφθη το 2000 και τέσσερα χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 ετών για τη φρικτή δολοφονία ενός 15χρονου κοριτσιού. Αφού πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες στα 41 του χρόνια.

«Οι ψυχιατρικοί εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η μακροχρόνια παραμονή στη φυλακή, σε τόσο ακραίες συνθήκες, στον Τόμας Κομέντα», δήλωσε ο δικηγόρος του. «Έκλεισα το κεφάλαιο φυλακή με γερό λουκέτο» δήλωσε ο ίδιος ο Κομέντα εξερχόμενος του δικαστηρίου.

Πηγή: hairt