«Της άρεσε να την πνίγω»: Ήπιε 24 μπίρες και στραγγάλισε την παράνομη ερωμένη του κάνοντας…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Περίμενε να κοιμηθεί η γυναίκα του, ήπιε 24 μπίρες και πήγε στο σπίτι της ερωμένης του για να κάνουν σeξ.

Οργή και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ποινή – χάδι ενός 32χρονου Βρετανού, ο οποίος αφού «κατέβασε» 24 μπίρες lager στραγγάλισε την ερωμένη του με την οποία απατούσε τη σύζυγό του, ενώ έκαναν άγριο σeξ.

Ο Sam Pybus «έπεσε στα πούπουλα», υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της Sophie Moss οφείλεται σε σeξουαλικό… ατύχημα, καθώς η ίδια είχε συναινέσει στον πνιγμό της. Κάτι που συνήθιζαν άλλωστε να κάνουν κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών περιπτύξεών τους, αφού της άρεσε και την «άναβε», όπως ισχυρίστηκε.

Μπορεί έτσι να παραδέχθηκε ότι σκότωσε την άτυχη μητέρα δύο παιδιών στο σπίτι της στο Ντάρλινγκτον, πηγαίνοντας ο ίδιος στην αστυνομία, ωστόσο αρνήθηκε την κατηγορία της δολοφονίας. Ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία και λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που υποδηλώνουν πρόθεση, τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόλις 4 ετών και 8 μηνών.

«Φαίνεται ότι ο στραγγαλισμός μιας γυναίκας μέχρι θανάτου εξακολουθεί να θεωρείται από τον νόμο ατυχές ατύχημα και όχι ως μία φοβερή πράξη βίας. Αυτό στέλνει ένα τρομακτικό μήνυμα στις γυναίκες. Είναι μια εξωφρενικά μικρή ποινή για τη δολοφονία μιας γυναίκας», υποστήριξε η εκπρόσωπος του κινήματος «We Can’t Consent To This», Fiona McKenzie, προσθέτοντας:

«O στραγγαλισμός έγινε φέτος ένα συγκεκριμένο αδίκημα ως αναγνώριση της σοβαρότητας αυτής της βίαιης πράξης και η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι οι ισχυρισμοί περί άγριου σeξ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι δράστες αυτών των εγκλημάτων δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες και οι ενέργειές τους δεν πρέπει να είναι ποτέ δικαιολογημένες με κανέναν τρόπο. Πρέπει να διώκονται αυστηρά για τη δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της δίκης στο Teesside Crown Court, ο Pybus περίμενε στο αυτοκίνητό του για περίπου 15 λεπτά, «ζυγίζοντας» τις επιλογές του πριν πάει στο αστυνομικό τμήμα και ομολογήσει.

Ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε παράνομη σχέση με το θύμα και το σeξ ήταν απολύτως συναινετικό, ενώ ο θάνατός του προήλθε από την άσκηση «ήπιας πίεσης» στον λαιμό, κάτι που είχαν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Η 33χρονη Sophie Moss, μητέρα δύο αγοριών, ηλικίας 5 και 6 ετών, φέρεται στο παρελθόν να είχε αντιμετωπίσει προβλήματα ψυχικής υγείας. Βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του εραστή της, ο οποίος προηγουμένως είχε αντικαταστήσει το αίμα στις φλέβες του με αλκοόλ, καταναλώνοντας 24 μπουκάλια μπίρα lager.

Αφού η γυναίκα του κοιμήθηκε στις 22:30, o Pybus πήρε τηλέφωνο την ερωμένη του και πήγε σπίτι της, όπου έκαναν σeξ.
Δέκα περίπου λεπτά πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα, μπήκε στο αστυνομικό τμήμα του Ντάρλινγκτον και ομολόγησε πως είχε σκοτώσει την 33χρονη.

«Είπε πως πίστευε ότι την είχε στραγγαλίσει, ωστόσο δεν ήταν σίγουρος αν ανέπνεε», ανέφερε ο δικαστής.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι της Moss τη βρήκαν γυμνή χωρίς τις αισθήσεις της. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειές τους, αλλά και των γιατρών στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε για να την επαναφέρουν στη ζωή, δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός της επήλθε μετά την άσκηση πίεσης για δεκάδες δευτερόλεπτα, αν όχι λεπτά, αποδίδοντάς τον σε στραγγαλισμό με το χέρι.

Ο Pybus υποστήριξε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο τα χέρια του είχαν σημάδια, κάτι που υποδηλώνει ότι πιθανότατα την έπνιξε.

Απέδωσε, δε, την αργοπορία του να ζητήσει ιατρική βοήθεια στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος.

Ο δικαστής έλαβε τελικά υπόψη τον πρότερο σύννομο βίο του δράστη, τη συμπεριφορά του, αλλά την απέχθεια που εξέφρασε για την πράξη του κατά τη διάρκεια της ομολογίας του.

«Είναι το συναίσθημα της αποστροφής και η δυσκολία να ζήσει με αυτό που έκανε για το υπόλοιπο της ζωής του» υποστήριξε ο συνήγορός του.

Πηγή: hairt