Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο 65χρονος μεγιστάνας και ιδρυτής της Microsoft, επανέρχεται με νέες προβλέψεις ως προς την εξέλιξη της πανδημίας και το τέλος της. Σε συνέντευξή του, ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει συνέχιση της τηλεργασίας, καθώς και περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών κατά περίπου 50%.

Ως προς το επίπεδο προετοιμασίας των κοινωνιών για μελλοντικούς κινδύνους, ο Γκέιτς δεν εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς τονίζει ότι η «κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» θα μπορούσαν να τις αιφνιδιάσουν όπως ο Sars-Cov-2.

Όσο για το τέλος της πανδημίας, κάνει μια πρόβλεψη που απογοητεύει πολλούς. Όσοι περίμεναν ότι ο εμβολιασμός θα φέρει την αρχή του τέλους του κορωνοϊού θα διαψευστούν, καθώς οι εκτιμήσεις δεν τους δικαιώνουν.

«Απίστευτη τραγωδία»

Ο Γκέιτς θεωρεί ότι ο κόσμος έχει ακόμη σκληρή μάχη να δώσει απέναντι στην πανδημία και για να διακηρύξει τη νίκη του, επιστρέφοντας στην κανονικότητα, θα πρέπει να περάσει περισσότερο από ένας χρόνος ακόμη:

«Πρόκειται για μία απίστευτη τραγωδία» δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft προσθέτοντας ότι το μόνο καλό νέο μέχρι στιγμής είναι η πρόσβαση που έχουν ολοένα και περισσότερες χώρες σε εμβόλια.

Ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης, ο Γκέιτς απάντησε: «Έως τα τέλη του 2022 θα έχουμε βασικά επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς έπεσε μέσα σε όλες τις προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας, καθώς προέβλεψε τόσο το ξέσπασμα του κορωνοϊού, όσο και το ότι εμβόλια θα φέρουν σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στο 2021.

Πηγή: liberal