Ταλιμπάν: Πυρπόλησαν γυναίκα επειδή δεν τους άρεσε…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποιος δεν θυμάται τις διαβεβαιώσεις των Ταλιμπάν στον κόσμο ότι επιδιώκουν την ειρήνη και την ηρεμία μετά την κατάληψη της Καμπούλ...

Λίγες μέρες μετά την κατάληψη του ελέγχου του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν φέρεται να έβαλαν φωτιά σε μια γυναίκα επειδή ήταν «δυσαρεστημένοι με το μαγείρεμά της», σύμφωνα με την Telegraph.

Το τρομακτικό περιστατικό προέκυψε αφού οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κυμάτιζαν την αφγανική σημαία και ανάγκασαν μια γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση να κλείσει τις πόρτες της. Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι τα ασφαλή σπίτια που λειτουργούσαν για Αφγανούς υπηκόους είχαν γίνει «παγίδες θανάτου».

Ο Marcus Grotian, ένας Γερμανός που διοικούσε τη φιλανθρωπική οργάνωση, δήλωσε: «Οι Ταλιμπάν πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα αναζητώντας τοπικές δυνάμεις. Αυτό ήταν προβλέψιμο και υπήρξε ήδη επίσκεψη των Ταλιμπάν σε ένα από τα χρηματοκιβώτια. Δόξα τω Θεώ ήταν άδειο ».

Οι ισλαμιστές επίσης «πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να κυνηγούν δημοσιογράφους και διερμηνείς», έγραψε η Telegraph.

"Πολλές αναφορές για περιστασιακή κακοποίηση γυναικών από αντάρτες έχουν γίνει μετά την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης. Αυτό περιελάμβανε μια γυναίκα που πυρπολήθηκε επειδή κατηγορήθηκε για κακό μαγείρεμα για τους μαχητές των Ταλιμπάν" επισημαίνεται.

Η Najla Ayoubi, πρώην δικαστής και αγωνίστρια κατά της βίας κατά των γυναικών και από εκείνες που εγκατέλειψαν τη χώρα, δήλωσε: "Αναγκάζουν τους ανθρώπους να τους δίνουν φαγητό και να τους μαγειρεύουν. Αναγκάζουν επίσης τις οικογένειες να παντρέψουν τις μικρές κόρες τους με Ταλιμπάν μαχητές. Δεν βλέπω πού είναι η υπόσχεση ότι πιστεύουν ότι οι γυναίκες πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά, όταν βλέπουμε όλες αυτές τις θηριωδίες”.

Πηγή: pentapostagma