Ισραήλ- Έρευνα: Και οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν βαριά – Γιατί το εμβόλιο δεν θα καταστεί υποχρεωτικό


Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που αποκάλυψε ότι το εμβόλιο της Pfizer μετά από 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό η αποδοτικότητα του μετριάζεται αισθητά από 93% στο 64% ενώ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett, προειδοποίησε ότι το «εμβόλιο της Pfizer είναι λιγότερο αποτελεσματικό από ότι είχε εκτιμηθεί»… και όλα αυτά παρ΄ ότι ο Bourla ο επικεφαλής της Pfizer είναι εβραίος.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ προειδοποίησε ότι και το καθολικό lockdown παραμένει εναλλακτικό σενάριο ενώ αλλάζει στρατηγική και ουσιαστικά κλείνει τα σύνορα αφού συμπεριλαμβάνει δεκάδες χώρες που τις κατατάσσει στην κόκκινη ζώνη – και η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί.

Όσοι ισραηλινοί επιστρέφουν από το εξωτερικό ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή δεν είναι εμβολιασμένοι θα τίθενται σε καραντίνα 7 με 10 ημέρες.

Το Ισραήλ στην διαχείριση αυτής της μεγάλης πανδημικής κρίσης με όρους διαφάνειας τα πήγε καλά και ίσως θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες που κινδυνολογούν, λες ότι εάν τρομοκρατήσεις την κοινωνία θα πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Ισραήλ όμως αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός και η εξέλιξη αυτή είναι κομβικής σημασίας για κάποιους που ονειρεύονται υποχρεωτικότητες.

Μπορεί να νοσήσουν οι βαριά εμβολιασμένοι; – Ναι είναι η απάντηση

Τα ηλικιωμένα άτομα με πολλά υποκείμενα προβλήματα που ήταν σε ανοσοκαταστολή είναι πιθανότερο να προσβληθούν από κορωνοιό αλλά και να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 ακόμα και μετά από πλήρως ολοκληρωμένο εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Ισραήλ και είναι η πρώτη παγκοσμίως.

Μια ομάδα εμβολιασμένων ατόμων θα προσβληθεί από κορωνοιό και ένα μικρό ποσοστό αυτών θα καταλήξουν στο νοσοκομείο λόγω του ιού.

Μια ομάδα Ισραηλινών γιατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Samson Assuta Ashdod, μελέτησε 152 πλήρως εμβολιασμένους ασθενείς από 17 νοσοκομεία που νόσησαν από Covid 19 πάνω από επτά ημέρες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση εμβολίου και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Το δείγμα ήταν μικρό επειδή δεν εμβολιάστηκαν πολλοί άνθρωποι που μολύνθηκαν από κορωνοιό, καθώς το εμβόλιο είναι 97% έως 98% αποτελεσματικό έναντι της τυπικής παραλλαγής αλλά όχι τόσο αποτελεσματικό έναντι των νέων μεταλλάξεων.
Μέχρι στιγμής, παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού στο Ισραήλ, ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων φαίνεται να αυξάνεται αργά.

«Σχεδόν όλοι (96%) είχαν διάφορες παθήσεις: καρδιακές παθήσεις, πνευμονικές παθήσεις, νεφρική ανεπάρκεια, άνοια, καρκίνος ή άλλες κοινές ασθένειες.
Από αυτούς που νοσηλεύτηκαν, 38 είχαν αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «κακή έκβαση», που σημαίνει ότι διασωληνώθηκαν ή είχαν πεθάνει.

Συγκεκριμένα, το 71% είχε υπέρταση, 48% είχε διαβήτη, 27% συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, το 24% χρόνια νεφρική νόσο, το 24% χρόνια πνευμονοπάθεια, το 19% άνοια και 24% καρκίνο. Μόνο το 6% δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι το 40% των ασθενών ήταν ανοσοκατεσταλμένοι.

«Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν λειτουργεί καλά, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να μην αναπτύξετε προστασία από τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Brosh, προσθέτοντας ότι περίπου το 35% των ασθενών δεν είχαν ανιχνεύσιμα αντισώματα – που σημαίνει ότι δεν κατάφεραν προκαλέσουν ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο.

Ο ενδιάμεσος χρόνος που πέρασε από τη δεύτερη δόση έως τη νοσηλεία ήταν 40 ημέρες.
Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 71 ετών.
Η παραλλαγή Delta φαίνεται να ξεπερνάει το εμβόλιο περισσότερο από τον προκάτοχό του Alpha, αλλά εξακολουθεί να είναι ασαφές εάν η παραλλαγή προκαλεί σοβαρότερες λοιμώξεις.

Ποιο το μήνυμα;

«Εάν είστε μεγάλοι σε ηλικία και έχει διάφορα προβλήματα δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι θα προστατεύεστε καλά από το εμβόλιο» είναι το συμπέρασμα της μελέτης.

Επανέρχεται το πράσινο πιστοποιητικό

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett και ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz θα ζητήσουν από το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την επαναφορά του συστήματος του πράσινου πιστοποιητικού για όλες τις συγκεντρώσεις με περισσότερους από 100 άτομα.

«Θέλω να το πω εδώ ξεκάθαρα: οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν είναι συστάσεις, είναι δεσμευτικές, όποιος τις παραβιάσει θα πληρώσει», είπε, υπενθυμίζοντας στους πολίτες να φορά μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, τηρώντας τους κανόνες καραντίνας και σεβασμό των κανονισμών για το Happy Badge δηλαδή τους μαζικούς γάμους.

Περίπου 829 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις 18 Ιουλίου, μετά από 49.373 tests.Στις 16 Ιουλίου εντοπίστηκαν περισσότεροι από 1.100 νέοι φορείς ιών, αλλά με πολύ μεγαλύτερο αριθμό tests – περίπου 75.000.Εν τω μεταξύ, η σοβαρή νοσηρότητα αυξάνεται επίσης, αλλά με αργό ρυθμό.

Στις 19 Ιουλίου 2021 υπήρχαν 66 ασθενείς σε σοβαρές καταστάσεις, από 63 σοβαρά ασθενείς στις 18 Ιουλίου 2021.
Ενώ περίπου το 60% αυτών των ασθενών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σε ρεπορτάζ του Channel 12 διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών ήταν άτομα άνω των 60 ετών.

Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, ούτε ότι θα είμαστε εντάξει εάν δεν εμβολιαστούμε, ούτε ότι με το εμβόλιο προστατευόμαστε καταλήγει η Jerusalem Post.

Πηγή: pentapostagma