Περίεργο χτύπημα στο Λονδίνο την επέτειο της βρετανικής «11ης Σεπτεμβρίου»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις 7 Ιουλίου 2005 το Λονδίνο λύγισε από τις γνωστές στα αγγλικά και ως 7/7 bombings. που ήταν μια σειρά συντονισμένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, με στόχο το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς στην βρετανική πρωτεύουσα και μάλιστα στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από 4 Βρετανούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι είχαν ως κίνητρο την εμπλοκή της Βρετανίας στον Πόλεμο του Ιράκ.

Σήμερα, μια μόλις μέρα ένας εργαζόμενος του δικτύου των βρετανικών σιδηροδρόμων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση στο τρένο στον πολυσύχναστο σταθμό Euston

Ως αποτέλεσμα του μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων του 2005, σκοτώθηκαν 56 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι 4 δράστες, ενώ άλλοι 700 άνθρωποι τραυματίστηκαν πέραν από την ζημιά στο συγκοινωνιακό σύστημα του Λονδίνου, καθώς επίσης στην τηλεπικοινωνιακή υποδομή και στο σύστημα κινητής τηλεφωνίας. Οι εκρήξεις αποτελούν την μεγαλύτερη και πλέον πολύνεκρη επίθεση στο μεταφορικό σύστημα στην ιστορία της αγγλικής πρωτεύουσας.

Σήμερα τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ακόμη ασαφή, αλλά σίγουρα μιλούν για έναν σιδηροδρομικό ο οποίος τραυματίστηκε σε σοβαρή επίθεση σε τρένο. Η αστυνομία κλήθηκε στο σταθμό Euston στο Λονδίνο μετά το συμβάν νωρίς την Πέμπτη.

Εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας επί των μεταφορών είπε: «Η βρετανική αστυνομία μεταφορών κλήθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Euston στις 7.09πμ σήμερα μετά από αναφορές για σοβαρή επίθεση. Ειδικοί αξιωματικοί έχουν αναπτυχθεί στο σταθμό και το περιστατικό ερευνάται. Ένα άτομο μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για θεραπεία».

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου των σιδηροδρομικών Mick Lynch δήλωσε: «Αυτό είναι ένα τρομακτικό περιστατικό που θα στείλει μηνύματα σε όλη την οικογένεια των σιδηροδρομικών και οι σκέψεις μας είναι με το μέλος μας, τους συναδέλφους του και την οικογένειά του σήμερα το πρωί. Ενώ περιμένουμε τα πλήρη γεγονότα, η ένωση θα παρέχει πρακτική υποστήριξη στο μέλος μας και στο εργατικό δυναμικό στο Euston καθώς η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ένας άντρας συνελήφθη με την υποψία σοβαρής σωματικής βλάβης.  Ο άνδρας σύμφωνα με το BBC συνελήφθη με την υποψία ότι προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες μετά από τραυματισμό ενός εργαζόμενου των σιδηροδρόμων και ενός άλλου ατόμου σε τρένο στο σταθμό Euston.

Ορισμένα δρομολόγια τρένων στο σταθμό London Euston ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν για να επιτρέψουν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να αντιμετωπίσουν το συμβάν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Avanti που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο μίλησε για όχι ένα, αλλά περισσότερα θύματα που “αναρρώνουν στο νοσοκομείο και οι οικογένειές τους είχαν ενημερωθεί”

Εντύπωση προκαλεί η ενημέρωση με το σταγονόμετρο από τις αρχές ασφαλείας, ενώ ο σκεπτικισμός περισσεύει ιδίως μετά τον συνδυασμό με την χθεσινή “μαύρη επέτειο” πάλι στο μεταφορικό δίκτυο.

Πηγή: pentapostagma