Αρχική ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Θύελλα» αντιδράσεων στην Τουρκία για το νέο «παλάτι» του Ερντογάν την ώρα...

«Θύελλα» αντιδράσεων στην Τουρκία για το νέο «παλάτι» του Ερντογάν την ώρα που ο λαός πεινάει (βίντεο, εικόνες)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολύ μεγάλες διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία της οικονομικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας, η υπόθεση του «παλατιού» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Το πολυτελές θέρετρο του Τούρκου προέδρου έχει κατασκευαστεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά αυτές τις ημέρες ο αρχιτέκτονας, έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του θέρετρου με τα 300 δωμάτια, τις πισίνες και την ιδιωτική παραλία.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν έχουν προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και πυρά από την αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης η σχετική είδηση δε μεταδόθηκε ποτέ.

Με βάση τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα, η στιγμή της διαρροής έχει τη δική της σημασία, καθώς η οικονομία της Τουρκίας βουλιάζει. Πριν από λίγες ημέρες, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ, «συμβούλεψε» τις νοικοκυρές της χώρας να κάνουν πιο μικρές τις μερίδες. Την ώρα που η κατώτατη σύνταξη φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις μόλις τα 200 ευρώ.

Φωτογραφίες από το εξοχικό Ερντογάν στη Μαρμαρίδα έδειξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας στο δημόσιο και για τα παιδιά που πάνε νηστικά για ύπνο στην Τουρκία.

«Αυτή είναι η εγκύκλιος εξοικονόμησης πόρων που δημοσίευσε ο Ερντογάν. Ένα νέο παλάτι! Βγάζει τέτοιες οδηγίες αλλά εξαιρεί τον εαυτό του», «Γίνει παράδειγμα για το λαό σου. Έχει 13 αεροσκάφη, έχει στόλο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Χάνουμε τα λογικά μας. Τα παιδιά στη χώρα πάνε να κοιμηθούνε πεινασμένα, κοιτάξτε το κέφι που έχει ο πρόεδρος», υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην εξουσία ως «παιδί του λαού» από τη φτωχογειτονιά Κασίμπασα και τώρα φέρεται να έχει θερινό παλάτι με ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτική παραλία, 13 προεδρικά αεροσκάφη και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα.

Το εξοχικό, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, έχει 300 δωμάτια, ιδιωτική πισίνα και παραλία και ατελείωτους κήπους. Σε αυτή, με βάση τα όσα είναι γνωστά, καθώς οι πληροφορίες είναι με το σταγονόμετρο, έχουν φιλοξενηθεί και ξένοι ηγέτες, όπως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.