Απίστευτο: Πέρασε 40 χρόνια στη φυλακή για μία ληστεία με…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ρολφ Κάστελ: Το 2012 έκανε αίτηση αποφυλάκισης για τέταρτη φορά. Μάλιστα, τρεις διαφορετικοί Κυβερνώντες έχουν αρνηθεί την αποφυλάκισή του. Ο 70χρονος πλέον άνδρας έχει περάσει 40 χρόνια στη φυλακή, καθώς έφαγε ισόβια για ληστεία που έκανε με νεροπίστολο.

Έχει κάνει 4 αιτήσεις αποφυλάκισης

Ένας άνδρας βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 40 χρόνια, έπειτα από ληστεία που είχε κάνει σε ένα κατάστημα με tacos, κρατώντας ένα νεροπίστολο. Μετά από 40 χρόνια, ο 70χρονος πλέον άνδρας ελπίζει πως θα δείξουν κατανόηση και θα γίνει αποδεκτή η αίτηση απελευθέρωσής του, καθώς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ένοπλη ληστεία, κλέβοντας 264 δολάρια.

Το 2012 είχε κάνει την 4η αίτηση αποφυλάκισης. Τώρα, περιμένει την έγκριση του Ρεπουμπλικανού Κυβερνήτη Χάτσισον, ο οποίος έχει ήδη αρνηθεί αντίστοιχη αίτησή του στο παρελθόν. Αν αρνηθεί και πάλι, ο Κάστελ θα έχει δικαίωμα για νέα αίτηση το 2025. Ο 70χρονος δεν έχει συγγενείς για να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να τον βοηθήσουν, επομένως έχουν αναλάβει τοπικοί ακτιβιστές. Ένας εκρόσωοπoς δηλώνει: «Δεν είναι πλέον απειλή, είναι 70 ετών. Δεν πρέπει να πεθάνει στη φυλακή επειδή λήστεψε κάποιον με νεροπίστολο. Πλήρωσε το χρέος του ξανά και ξανά». Ο διευθύνων σύμβουλος της Reform Alliance, βαν Τζόουνς ανέφερε: «Η ζωή ενός άντρα αξίζει πολύ περισσότερα από 264 δολάρια. Δεν νομίζω ότι κανείς θα πίστευε ότι δεν έχει εξοφλήσει το χρέος του στην κοινωνία μετά από 4 δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα για ένα αδίκημα που δεν κόστισε τη ζωή κανενός».

Το χρονικό της ληστείας

Ο Κάστελ λήστεψε τον 17χρονο τότε Ντένις Σούλτερμαν, ο οποίος δούλευε στο ταμείο. Είχε σηκώσει το παλτό του για να δείξει το πιστόλι του, λέγοντας: «Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;». Ο 17χρονος παρέδωσε τα χρήματα ενστικτωδώς. Όπως είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν με είχαν ληστέψει ξανά. Είναι κάτι που απλά δεν το ξεχνάς». Ο Κάστελ συνελήφθη από την αστυνομία μισή ώρα αργότερα.

Ο 17χρονος ταμείας είχε προσθέσει: «Δεν μου φαινόταν επικίνδυνος. Φαινόταν πιο απελπισμένος παρά επικίνδυνος». Μάλιστα, τόνισε πως είναι και ο ίδιος υπέρ της αποφυλάκισής του: «Ήρθε η ώρα να κάνει… διάλειμμα. Πρέπει να απελευθερωθεί»!

Ο Κάστελ είχε παραδεχθεί πως «ήμουν ένοχος. Απλώς ήλπιζα και πίστευα ότι οι ένορκοι θα απέδιδαν πραγματική δικαιοσύνη. Μια ποινή 10 ετών, ή ακόμη και 20 ή 25 θα ήταν περισσότερο από αρκετή»! Τώρα, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου για να δει αν θα εγκριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του.

Πηγή: enimerotiko