Ο «άνδρας του Σόμερτον»: Το μυστήριο που προσπαθεί να λύσει η Αυστραλία μετά από 70 χρόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απαντήσεις σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μυστήρια της Αυστραλίας επιδιώκουν να δώσουν οι Αρχές με την εκταφή της σορού του «Άνδρα του Σόμερτον», η οποία είχε βρεθεί πριν από 70 χρόνια σε παραλία της Νότιας Αυστραλίας.

Η ταυτότητα αλλά και η αιτία θανάτου του άνδρα παραμένουν άγνωστα, αν και μέσα στα χρόνια έχουν διαδοθεί πολλές θεωρίες. Μία από αυτές τον ήθελαν να είναι κατάσκοπος την εποχή του Ψυχρού Πολέμου ενώ μία άλλη πληγωμένο εραστή. Η τεχνολογία του DNA ίσως βοηθήσει τώρα την αστυνομία της Αυστραλίας να βρει τις απαντήσεις και να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, Derek Abbott, άκουσε για πρώτη φορά την ιστορία του άνδρα του Σόμερτον το 1995 και αφιέρωσε αρκετά χρόνια διεξάγοντας καμπάνιες για την εκταφή του σώματός του, ώστε οι επιστήμονες να μπορέσουν να αναλύσουν το DNA του για να προσδιορίσουν την ταυτότητά του.

Ο αξιωματικός της Αστυνομίας της Νότιας Αυστραλίας, επιθεωρητής Des Bray, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εκταφή ήταν κάτι πολύ περισσότερο από το κλείσιμο ενός φακέλου σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της Αυστραλίας. «Είναι σημαντικό για όλους να θυμούνται ότι ο άντρας του Σόμερτον δεν είναι απλώς ένα μυστήριο που πρέπει να λυθεί ή κάτι που προξενεί την περιέργεια. Είναι ο πατέρας, ο γιος, ίσως ο παππούς, ο θείος ή ο αδελφός κάποιου, και γι 'αυτό το κάνουμε αυτό και προσπαθούμε να τον αναγνωρίσουμε», σημείωσε.

Πηγή: menshouse