Aπίστευτο: Ποια η σχέση του Έλον Μασκ με τον Τζέιμς Μποντ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έλον Μασκ είναι ένα από τα λαμπρά μυαλά που, αδιαμφισβήτητα, βοήθησε στη διαμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας μετά την τεχνολογική ανάπτυξη της δεκαετίας του 1990. Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο -με την περιουσία του να ξεπερνά τα 183 δισ. δολάρια- που έχει συνάψει σύμβαση με τη NASA και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του στόλου των πυραύλων της εταιρείας του και πιστεύει πλήρως στη σημασία του αποικισμού του Άρη για την επέκταση της ανθρώπινης ύπαρξης, κρατά κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον εαυτό του μακριά από το κοινό.

Ανέπτυξε και πούλησε ένα βιντεοπαιχνίδι σε ηλικία 12 ετών

Ο εκκολαπτόμενος δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον κλάδο της τεχνολογίας αφού είδε έναν υπολογιστή σε ένα κατάστημα για πρώτη φορά σε ηλικία 10 ετών. Έμαθε να προγραμματίζει και ανέπτυξε τον κώδικα για ένα παιχνίδι σκοποβολής- διαστημοπλοίων που ονομάζεται Blastar, το οποίο πούλησε σε ένα περιοδικό τεχνολογίας για 500 δολάρια. Φυσικά, το αγόρι με τις μεγάλες φιλοδοξίες δεν σταμάτησε εκεί, και έκανε σχέδια με τον μικρότερο αδερφό του, τον Κιμπάλ, να στήσουν ένα arcade κοντά στο σχολείο τους. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια ήταν άκαρπα όταν οι γονείς τους αρνήθηκαν να παράσχουν τη νόμιμη συγκατάθεσή τους για άδεια, και οι αδελφοί κατέληξαν να πουλάνε σοκολάτες στους συμμαθητές τους.

Πέρασε μόλις δύο ημέρες στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Ο Μασκ γράφτηκε στο Στάνφορντ το 1995 για μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη φυσική, αλλά τον είχαν ήδη κερδίσει οι δυνατότητες του διαδικτύου που αρχίσαν να αλλάζουν και να αναδιαμορφώνουν το παιχνίδι. Όταν υπέβαλε αίτηση για αναβολή, ο Μασκ είπε ότι θα επέστρεφε σε έξι μήνες εάν οι προσπάθειές του δεν του έβγαιναν τελικά, με τον πρόεδρο του τμήματος να του απαντάει ότι δεν περίμενε να δει ξανά την διάνοια των υπολογιστών στο πανεπιστήμιο, μια πρόβλεψη που αποδείχθηκε 100 τοις εκατό ακριβής. Ο Μασκ βρήκε το Zip2 και όταν ο Compaq αγόρασε την εταιρεία τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν υπήρχε καμία ανάγκη να ξαναρχίσει η επίσημη ακαδημαϊκή εκπαίδευσή του.

Έχει στην κατοχή του ένα από τα διάσημα αυτοκίνητα του Μποντ

Ο Μασκ κατέχει το Lotus Esprit από την ταινία του Τζέιμς Μποντ του 1977 «The Spy Who Loved Me». Γνωστό ως «Wet Nellie», το αυτοκίνητο έμεινε για χρόνια σε μια αποθήκη πριν πωληθεί σε ανώνυμο αγοραστή κατά την διάρκεια δημοπρασίας στο Λονδίνο το 2013. Αφού ο αγοραστής αποκάλυψε ότι ήταν ο Μασκ, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν μετατρεπόταν σε πραγματικό υποβρύχιο, προσθέτοντας «Αυτό που πρόκειται να κάνω είναι να το αναβαθμίσω με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης Tesla και να προσπαθήσω να το μετατρέψω σε πραγματικό υποβρύχιο».

Πηγή: newsbeast