Θρίλερ: Δολοφονία ο θάνατος του Μαραντόνα; – Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατρικής έκθεσης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοκάρουν τα στοιχεία από την έκθεση που ετοίμασε το ιατρικό συμβούλιο που ερευνά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει, μέχρι στιγμής, στο φως της δημοσιότητας! 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισπανικών ΜΜΕ «Todo Noticias» και «Clarin», που επικαλούνται μαρτυρίες ατόμων με πρόσβαση στην τελική έκθεση που συνέταξε το ιατρικό συμβούλιο που ερεύνησε τον θάνατό του, η οποία και αναμένεται να δημοσιευτεί στις 3 Μαΐου, ο «Ντιεγκίτο» πέθανε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Ο Αργεντινός θρύλος πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου του 2020, ενώ, τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του, ενώ έπρεπε να υποβληθεί και σε θεραπεία για τον εθισμό του στο αλκοόλ. Και, παρ’ όλο που η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της αυτοψίας, η οποία ανέφερε ότι ο Μαραντόνα πέθανε λόγω προϋπάρχουσας καρδιακής νόσου, τόνισε ότι οι προσωπικοί του γιατροί και νοσηλευτές δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στον παλαίμαχο Αργεντινό άσο, που υπέφερε από κίρρωση και καρδιακά προβλήματα.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο αδικοχαμένος σταρ της «στρογγυλής θεάς» δεν ακολούθησε κανένα ειδικό σχέδιο διατροφής που καταρτίστηκε από επαγγελματίες και δεν έλαβε φάρμακα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα εν λόγω ζητήματα υγείας. «Ήταν απερισκεψία και απειρία», ανέφεραν οι πηγές στο δίκτυο Todo Noticias.

Το «μυστήριο» με την ακριβή ώρα θανάτου

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το ιατρικό συμβούλιο είπε ότι ο Μαραντόνα πέθανε μεταξύ 4 και 6 π.μ., στη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο, οι νοσοκόμοι Dahiana Madrid και Ricardo Almiron, οι οποίοι τον φρόντιζαν μετά από την εγχείρηση στον εγκέφαλο, είχαν πει στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν τον έλεγξαν το πρωίΤο παραϊατρικό προσωπικό, που έφτασε με το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον Μαραντόνα, πιστοποίησε τον θάνατό του στις 13:15. Οι νοσοκόμοι δήλωσαν ότι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά, πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Clarin, όλοι οι παραπάνω ενδέχεται να ωθήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες από «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο». Εάν κριθούν ένοχα, τα επτά άτομα που ερευνώνται ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μεταξύ 15 και 25 ετών!

Πηγή: newsbreak