Το ανησυχητικό status update Τουρκάλας που ζει στην Κωνσταντινούπολη !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Άρη Δημοκίδη

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόπειρα πραξικοπήματος (γιατί οι στρατιώτες άφησαν τόσο εύκολα άοπλους πολίτες να ανακαταλάβουν το αεροδρόμιο, γιατί άφησαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί τελείως ελεύθερα, γιατί δεν προσπάθησαν να φιμώσουν τα ιδιωτικά κανάλια παρά μόνο αφότου ο Ερντογάν είχε επιστρέψει θριαμβευτής κ.α) και όλο και περισσότεροι ξένοι αναλυτές υποστηρίζουν δειλά-δειλά ότι πίσω απ' το πραξικόπημα κρύβεται ο ίδιος ο Ερντογάν.  

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι απ' όλα αυτά, πάντως όλο αυτό -η πρόκληση τρόμου στους πολίτες απ' τον ίδιο τον ηγέτη που έρχεται μετά να πολεμήσει τον τρόμο- μου θύμισε [SPOILER για το House of Cards] την πιο πρόσφατη σεζόν House of Cards και συγκεκριμένα το τέλος του τελευταίου επεισοδίου...   

Μέσα σε όλα αυτά, μια κοπέλα έγραψε ένα γενναίο κείμενο στο Facebook της. Και λέω γενναίο γιατί ήδη και πριν το «πραξικόπημα» ο Ερντογάν κυνηγούσε και τα social media αλλά και τους αντιφρονούντες - τώρα όμως θα οργιάσει.   

Το μεταφέρω μέσω του Giannis Mavrogiorgos που το μετέφρασε και σχολιάζει:

«Μεταφράζω στάτους φίλης που ζει στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς καμία συμπάθεια για τον Ερντογάν, προφανώς. Δεν έχω πειράξει καθόλου τον τόνο, ούτε τις εκτιμήσεις για το αύριο, που είναι προφανώς υπερβολικές και βαθιά φοβικές. Σκέφτομαι απλώς ότι αυτό, όλο αυτό, είναι ο τρόμος. Εμείς τον τρόμο αυτόν τον ζούμε τουριστικά, by proxy, μέσα από τα social και την οθόνη της τηλεόρασης. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά, ο τρόμος ρέει στις φλέβες των φίλων μας.»     

Πηγή: lifo.gr

br