ΝΕΟ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Αγνοούνται έξι F – 16 που μετείχαν στο πραξικόπημα


Σε αναζήτηση πολλών πραξικοπηματιών αλλά ακόμη και μαχητικών αεροσκαφών τύπου F – 16 φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται σε tweet που ανήρτησε ο δημοσιογράφος του Ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού  IBA Amicahi Stein η τουρκική κυβέρνηση αγνοεί που βρίσκονται έξι F-16 που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

: Turkish official: 6 F-16s were flown by coup plotters: Not clear where they are now – @LizSly

  •  
  •  

Επίσης, πάντα σύμφωνα με το κ. Stein δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Λέσβο.

: Two wanted Turkish colonels arrested while attempting to escape to Greek island of Lesbos – @MhmtSlmz

  •  
  •  

 

Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη την Τουρκία και παρότι λίγες ομάδες στασιαστών αντιστέκονται στην Κωνσταντινούπολη, δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Υπάρχουν επίσης λίγα σημαντικά στελέχη του στρατού που δεν έχουν συλληφθεί, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε πως είναι πολύ πιθανό να συλληφθούν σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως χθες έγιναν συνολικά 2.839 συλλήψεις στρατιωτικών, ενώ συνεχίζεται το πογκρόμ. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν.

Πηγή: liberal.gr