ΚΟΛΑΣΗ: Επέζησε από καρκίνο στον εγκέφαλο, σηψαιμία, μηνιγγίτιδα και κορωνοϊό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Γιατί συμβαίνουν όλα σε μένα; Δεν καταλαβαίνω. Νιώθω σαν να τα έχω όλα» εξομολογείται ο Nathan Cummings και ποιος να τον κατηγορήσει.

Το 2020 ήταν για εσένα μία πολύ δύσκολη χρονιά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού τόσο στην τσέπη σου, όσο και στην ψυχική σου υγεία;

Σίγουρα θα αναθεωρήσεις μόλις διαβάσεις την ιστορία του Nathan Cummings, ο οποίος πλησίασε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που λέμε, μια χρονιά… Κόλαση. Ευτυχώς ωστόσο κάνοντας επίδειξη ανεξάντλητης δύναμης, όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά βγήκε από τη σοβαρή περιπέτειά του ακόμα πιο δυνατός, δηλώνοντας ευγνώμων που απλά παραμένει ζωντανός.

Και πώς όχι όταν «χτυπήθηκε» από καρκίνο στον εγκέφαλοσηψαιμίαμηνιγγίτιδα, αλλά και κορονοϊό, συντρίβοντας όλες τις πιθανότητες που ήταν εναντίον του για να κρατηθεί στη ζωή, όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά… τέσσερις φορές κατά τις οποίες ακροβάτησε στο χείλος του θανάτου.

Οι γιατροί διέγνωσαν αρχικά στον 24χρονο Βρετανό όγκο στον εγκέφαλο, διαπιστώνοντας ότι είχε μεγαλώσει μαζί του για όλη του τη ζωή, αφού είχε χάσει την ισορροπία του εν ώρα εργασίας το 2019.

Τελικά, η λοίμωξη που πίστευαν στο αυτί αποδείχθηκε κακοήθης όγκος στο μέγεθος μιας μπάλας πινγκ πονγκ.

Η διάγνωση έγινε, μάλιστα, ενώ βρισκόταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο και ο όγκος, που απαντάται συχνότερα σε παιδιά, είχε φθάσει τα 5 εκατοστά, με αποτέλεσμα οι γιατροί του Royal Preston Hospital να τον βάλουν εσπευσμένα στο χειρουργείο, αφαιρώντας το 90% του μυελοβλαστώματος σε μια επικίνδυνη επέμβαση για τη ζωή του.

Η οικογένεια του Nathan προετοιμάστηκε μάλιστα για το χειρότερο, αφού οι γιατροί τούς προειδοποίησαν ότι «πιθανότατα δεν θα αφαιρούσαν καν τον όγκο», αφού είχε μεγαλώσει πολύ βαθιά στον εγκέφαλό του.

Τους είπαν επίσης ότι ακόμα και αν επιβίωνε της επέμβασης, πιθανότατα θα ήταν όχι μόνο παράλυτος, αλλά θα είχε χάσει την ικανότητά του να μιλάει.

Μόνο που ο 24χρονος, όχι απλά βγήκε ζωντανός από την οκτάωρη επέμβαση, αλλά κατάφερε να περπατήσει μέσα σε μόλις δύο ημέρες, αναγκάζοντας τους γιατρούς να… ψελλίσουν «θαύμα».

Τα χειρότερα ωστόσο δεν είχαν έρθει ακόμα για τον Nathan, καθώς η ζωή αποφάσισε πως δεν του είχε δείξει ακόμα το σκληρότερο πρόσωπό της. Στις 30 Δεκεμβρίου, ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, παραλίγο να πεθάνει από μηνιγγίτιδα

Και σαν να μην έφθανε αυτό, προσβλήθηκε από σηψαιμία, ενώ υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Τον περασμένο μήνα, η μηνιγγίτιδα τού «χτύπησε» ξανά την πόρτα, πριν τον «επισκεφθεί», μέσα σ' όλα και ο κορονοϊός.

Μόνο που ο Nathan δεν «παραδόθηκε», παρά τα τόσα χτυπήματα της μοίρας, ποτίζοντας το δέντρο της προσμονής με ελπίδα και αισιοδοξία.

Προτρέπει μάλιστα και όλους όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες «να μην το βάλουν ποτέ κάτω».

«Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος γιατί μου συνέβησαν τα πάντα και αρρώσταινα όλη την ώρα. Υπάρχουν μέρες που νιώθω λίγο αδιαθεσία και το μυαλό μου αρχίζει να "τρέχει" γιατί δεν ξέρω πόσο κακό θα είναι» εκμυστηρεύεται ο νεαρός από το Μπλάκπουλ.

Αφού χαρακτηρίζει, δε, τη χρονιά που πέρασε «Κόλαση», και τον κορονοϊό ως το πιο… ελαφρύ που αντιμετώπισε ξεπερνώντας τον σε μόλις τέσσερις μέρες, εκφράζει την απολύτως δικαιολογημένη και άκρως ανθρώπινη αγανάκτησή του.

«Δεν ξέρω πότε θα έρθει η επόμενη ασθένεια. Γιατί συμβαίνουν όλα σε μένα; ​​Δεν καταλαβαίνω. Νιώθω σαν να τα έχω όλα» αναφέρει και ποιος να τον κατηγορήσει.

«Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσουν και να συνεχίζουν», είναι το μήνυμά του, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει το εφαλτήριο και για άλλους συνανθρώπους του να «βάλουν χέρι» στην απύθμενη δεξαμενή δύναμης που έχει στην ψυχή του…

Ο Nathan υποβλήθηκε σε 30 ακτινοθεραπείες για πέντε ημέρες την εβδομάδα και δύο χημειοθεραπείες προτού προσβληθεί από μηνιγγίτιδα για δεύτερη φορά λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τη γιαγιά του δεν μπορούσε καν να την αναγνωρίσει και νόμιζε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό.

«Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που μπορούσε να περάσει ποτέ, αλλά ήταν τόσο δυνατός και είμαι τόσο περήφανος γι' αυτόν. Προσευχόμουν γι' αυτόν κάθε βράδυ. Και έχουμε οικογένεια, φίλους και ξένους σε όλο τον κόσμο που προσεύχονται γι' αυτόν» ανέφερε από την πλευρά του εργαζόμενος στο νοσοκομείο του Μπλάκπουλ «Βικτώρια», όπου ο Nathan πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του τον περασμένο χρόνο.

Πλέον υποβάλλεται σε εξετάσεις κάθε τρεις μήνες για να δουν οι γιατροί αν ο όγκος στον εγκέφαλο έχει αυξηθεί, ενώ εάν δεν υποτροπιάσει εντός πέντε ετών, οι πιθανότητες επιβίωσής του θα εκτοξευθούν…

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr