«Δεν θα βγεις ποτέ από τη φυλακή» είπε ο δικαστής στον πατέρα που δολοφόνησε άγρια την εξάχρονη κόρη του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Μπεν Μπάτλερ για τη δολοφονία της εξάχρονης κόρης του Έλι με τον Βρετανό δικαστή να δηλώνει: «Δεν θα βγεις ποτέ από τη φυλακή. Δεν έχεις καμία σχέση με τη λέξη γονέας. Είσαι ένας βίαιος, αυτάρεσκος, δύστροπος άνθρωπος. Ένας τύραννος».

Η δολοφονία της μικρής Έλι θεωρείται μία από τις πιο άγριες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στα χρονικά της Βρετανίας.

Ο δικαστής περιέγραψε στο ακροατήριο πώς ο Μπεν Μπάτλερ άφησε την κόρη του να κείται νεκρή για δύο ώρες ενώ σκηνοθετούσε την όλη σκηνή ώστε το έγκλημα να φανεί ως ατύχημα.

Η εξάχρονη Έλι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Σάτον του βορειοδυτικού Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2013.

image

Τα τραύματα που έφερε το παιδί στο κεφάλι ήταν τόσο σοβαρά που έμοιαζαν με τραύματα παρόμοια τροχαίου δυστυχήματος που το αυτοκίνητο έχει γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο πατέρας που χαρακτηρίστηκε από τον δικαστή ως το «απόλυτο κακό» τραυμάτισε θανάσιμα την κόρη του, την άφησε στο δωμάτιο της νεκρή, έκλεισε την πόρτα και μετά από δύο ώρες κάλεσε την αστυνομία και τις πρώτες βοήθειες. Τους είπε ότι η κόρη του γλίστρησε και έπεσε από τις σκάλες ενώ έπαιζε με το κουτάβι της.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι το παιδί σκοτώθηκε είτε από χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι, είτε από βίαιο σπρώξιμο και χτύπημα στον τοίχο. Στο τηλεφώνημα που έκανε στην αστυνομία και στις πρώτες βοήθειες ο πατέρας φώναζε πανικόβλητος, ενώ γνώριζε ότι η κόρη του είχε πεθάνει.

image

Η σύντροφος του Μπάτλερ που δεν είναι η μητέρα του παιδιών του καταδικάστηκε σε 42 μήνες φυλάκισης για βιαιοπραγία και συγκάλυψη του εγκλήματος. Ο ίδιος ο 39χρονος πατέρας ακούγοντας την ετυμηγορία φώναξε στην αίθουσα του δικαστηρίου: «Κάνετε λάθος, μεγάλος λάθος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 6χρονη Έλι σκοτώθηκε 11 μήνες αφότου δικαστήριο έδωσε τη κηδεμονία των παιδιών στον πατέρα και όχι στη μητέρα.