Έγκυος πέθανε σε ζωντανή σύνδεση – Ο σύντροφός της την άφησε γυμνή στο μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


YouTuber άφησε την έγκυο φίλη του να πεθάνει στην παγωνιά σε ζωντανή μετάδοση

Ένας Ρώσος YouTuber ονόματι Stas Reeflay συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετά τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση στο YouTube καθώς την άφησε για ώρες στο μπαλκόνι φορώντας μόνο τα εσώρουχά της με θερμοκρασία υπό του μηδενός.

Ένας Ρώσος YouTuber ονόματι Stas Reeflay συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετά τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση στο YouTube καθώς την άφησε για ώρες στο μπαλκόνι φορώντας μόνο τα εσώρουχά της με θερμοκρασία υπό του μηδενός.

Κάθε ένας πλήρωσε 1.000 δολάρια στον 30χρονο για να παρακολουθήσει online το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και την απάνθρωπη κακοποίηση της νεαρής κοπέλας, η οποία τελικά δεν άντεξε και υπέκυψε.

H Valentina, 28 ετών που ήταν ακόμα στην αρχή της εγκυμοσύνης της πέθανε από υποθερμία στο σπίτι που είχε νοικιάσει μαζί με τον Stas στο χωριό Ivanovka κοντά στη Μόσχα.

Ο σοκαριστικός θάνατός της άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με τους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν έκκληση απαιτώντας να τερματιστεί επιτέλους το φαινόμενο της online βίας που «καλά κρατεί» στο YouTube και μπορεί να παρακολουθείται ακόμη και από μικρά παιδιά.

Ο Reeflay, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Stanislav Reshetnikov άφησε την κάμερα ανοιχτή ακόμα και όταν συνειδητοποίησε ότι η Valentina ήταν σχεδόν νεκρή. Στο βίντεο φαίνεται να ανοίγει τη μπαλκονόπορτα, να την ξαπλώνει στον καναπέ και να προσπαθεί να τη συνεφέρει. Σε κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: “Valentina μου, είσαι καλά; Ζεις; Λαγουδάκι μου, τι σου συμβαίνει; Έλα, σε παρακαλώ, πες μου κάτι. Ανησυχώ. Γ@μώτο. Δεν ακούω το χτύπο της καρδιάς σου“.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους χρήστες που παρακολουθούσαν live είπε: “Παιδιά δεν βρίσκω παλμό. Είναι χλωμή. Δεν αναπνέει“.

Η ζωντανή μετάδοση συνεχίστηκε με δεκάδες χιλιάδες θεατές ακόμα και αφού κάλεσε ασθενοφόρο.

“Ξύπνα σε παρακαλώ. Ξύπνα. Σ’ αγαπώ“, φώναζε, αλλά η κοπέλα δεν αντιδρούσε. Η κάμερα ήταν ανοιχτή και οι θεατές παρακολουθούσαν ακόμα και όταν οι διασώστες ανακοίνωσαν το θάνατό της. Η ζωντανή μετάδοση συνεχίστηκε για δύο ώρες αφότου είχε πεθάνει.

O Reeflay βγάζει χρήματα από διαδικτυακές δωρεές από το ρώσικο και το διεθνές κοινό. Σε μία προηγούμενη εκπομπή είχε επιτεθεί στη Valentina με σπρέι πιπεριού. Ένας φίλος της νεκρής κοπέλας ανέφερε ότι οι ζωντανές μεταδόσεις του Reeflay στο YouTube ήταν γεμάτες βία και σκληρότητα απέναντί της.

O Reeflay συνελήφθη και ανακρίθηκε για την κακοποίηση και το θάνατο της φίλης του. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 2 έτη και πάνω εάν οι ειδικοί αποδείξουν ότι πέθανε από υποθερμία.

“Θα εξετάσουμε κάθε πληροφορία για πιθανές παράνομες ενέργειες εναντίον της νεκρής από το νεαρό άνδρα στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το πτώμα“, δήλωσε η ρωσική ερευνητική επιτροπή.

Αμέσως ξεκίνησε επείγουσα έρευνα με αρκετούς ελέγχους για το κατά πόσο παραβιάστηκαν και άλλοι νόμοι κατά τη ζωντανή μετάδοση.

Η φεμινίστρια ακτιβίστρια Liza Lazerson τα έβαλε με το YouTube επειδή από τη μία απαγορεύει την προβολή γυμνόστηθων γυναικών αλλά επιτρέπει σκηνές βίας και σκληρότητας κατά των γυναικών χωρίς να γίνεται καμία ενέργεια να απαγορευτούν.

“Μία γυναίκα πέθανε και το κοινό αντί να αντιδράσει, πληρώνει και από πάνω το δολοφόνο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τέτοια βίντεο μεταδίδονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο χωρίς κανείς να κάνει τίποτα. Μέχρι αυτό το πρόβλημα να σταματήσει, η λογοκρισία πρέπει να συνεχιστεί“.

Πηγή: thesun.co.uk