Εξαφάνιση αεροπλάνου της EgyptAir: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν χαθεί το αεροπλάνο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θρίλερ που εκτυλίσσεται από το πρωί της Πέμπτης (19/05/2016) με το αεροπλάνο της EgyptAir, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Η πτήση MS804 της Egypt Air, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο,  χάθηκε από τα ραντάρ λίγο πριν ξεκινήσει την προσγείωσή του στο Κάιρο. 

Οι έλληνες ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας συνομίλησαν με τον πιλότο του αεροσκάφους όσο αυτό βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν ανέφερε την ύπαρξη προβλημάτων, μεταδίδει το Reuters.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Η Γαλλία «δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Egyptair που πραγματοποιούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο και θα συνεργασθεί στενά με την Αίγυπτο για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος», ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Oλάντ συνομίλησε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι και οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση το συντομότερο δυνατόν των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους».

«Καμία υπόθεση δεν αποκλείεται για τα αίτια», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Ο Φρανσουά Ολάντ συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στις 09.30 (ώρα Ελλάδος).

Κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης συγκροτήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.