ΖΩΔΙΑ: Ποιοι είναι οι πιο ζηλιάρηδες και πώς το εκφράζουν;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει νιώσει έστω και μία φορά στη ζωή του το αίσθημα   της ζήλειας... πόσο μάλλον  όταν βρίσκεται σε φάση που αισθάνεται ότι απειλείται ή και χάνεται κάτι που του ανήκει και στο οποίο είχε εκφράσει όλη την πίστη και την αφοσίωσή του!

Όταν η ζήλεια, εκφράζεται με μέτρο, μπορεί να λειτουργήσει και εποικοδομητικά γιατί μπορεί να προάγει την βελτίωση του εαυτού μας ή ακόμα της σχέσης μας ... Να σου θυμήσου τις φορές που έβαλες τα δυνατά σου, για να καταφέρεις να φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο στόχο, επειδή «ζήλεψες»  τον ανταγωνισμό που δεχόσουν!  Θα σου θυμήσου και κάποιες στιγμές της αισθηματικής σου ζωής, που συνειδητοποίησες ότι πράγματι έχεις ερωτευτεί έναν άνθρωπο, όταν με κάποιο τρόπο σε τσίγκλησε και ένιωσες να ζηλεύεις ...

Μέχρι εδώ όλα ακούγονται όμορφα... Τι γίνεται όμως όταν η ζήλεια ξεφεύγει από το μέτρο;

Κριός

Ο Κριός θέλει να έχει πάντα τα πρωτεία, δεν δέχεται την ήττα και λειτουργεί πάντα ανταγωνιστικά μέχρι να κερδίσει αυτό που θέλει....  Ένας Κριός θα ζηλέψει λοιπόν όταν βρίσκεται στο κυνήγι ενός στόχου , όταν του λείπει και δεν έχει αποκτήσει, κάτι το οποίο πραγματικά θέλει πολύ.  Θα λειτουργήσει επιθετικά και άκρως ανταγωνιστικά μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει και στη συνέχεια ησυχάζει ... Ο Κριός θα ζηλέψει τον φίλο ή την φίλη που έχει καλύτερο αμάξι από το δικό του, ή καλύτερη δουλειά ή ακόμα και πιο ωραίο σύντροφο από τον ίδιο ...  Στον έρωτα, ο Κριός ζηλεύει μέχρι να καταφέρει να «σιγουρέψει» την σχέση του ... Όσο δεν πετυχαίνει τον στόχο του, τόσο περισσότερο εκφράζει την ζήλεια του ... Μόλις όμως «Δέσει τον γάιδαρο του» τότε χάνει το ενδιαφέρον του ... Ο Κριός στον έρωτα θα εκφράσει  ζήλεια όταν μάθει  ότι η πρώην σχέση του προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και ξεκίνησε ένα νέο δεσμό ...  Ακόμα και αν ο χωρισμός προήλθε εξαιτίας του Κριού, αυτό δεν έχει καμία σημασία ... Ο Κριαρίσιος εγωισμός είναι αρκετά έντονος και δεν μπορεί εύκολα να αποδεχτεί ότι έχασε την πρωτιά!  Η ζήλεια του Κριού εκφράζεται πάντα μέσω της ανταγωνιστικότητας,  διακρίνεται για την ένταση και όχι για την διάρκεια της.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι από την φύση του ζηλιάρης και μάλιστα πολύ ...  Η ζήλεια του εκφράζεται μέσα από την καχυποψία του, αλλά και τον φόβο του να μην χάσει κάτι που του ανήκει.  Ο Ταύρος θέλει να έχει τα προσωπικά του «υπάρχοντα», είτε αυτά είναι  τα λούσα,  η καλοπέραση, το ακριβό αμάξι, τα  πολλά και φιρμάτα ρούχα ... είτε είναι και ο έρωτας.  Θα ζηλέψει λοιπόν οτιδήποτε αξίας και το οποίο θέλει να το κάνει δικό του ... Γνωστός και ως «λιχούδης» θα ζηλέψει το παγωτό που τρως και αμέσως θα τρέξει να πάρει και ο ίδιος ... Εκτός από τις απλές και καθημερινές ζήλειες, ο Ταύρος ζηλεύει έντονα και στις διαπροσωπικές του σχέσεις, ιδιαίτερα στον έρωτα...  Θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο των καταστάσεων, να τα γνωρίζει όλα, για να είναι σίγουρος ... Συχνά φωλιάζουν στο μυαλό του καχύποπτες σκέψεις, από τον φόβο του μην χάσει αυτό που αγαπά, αυτό που πιστεύει, αυτό που του ανήκει και είναι δικό του!  Δεν είναι λίγες οι φορές λοιπόν που ο Ταύρος θα ψάξει κινητό, θα περνά από έλεγχο τις κινήσεις του συντρόφου του, θα κάνει τις σκηνές ζηλοτυπίας  ή ακόμα και θα εγκλωβίσει ή περιορίσει το ταίρι του, προκειμένου να το έχει υπό έλεγχο!  Από τα 3 δεκαήμερα του Ταύρου,  η πιο έντονη ζήλεια εκφράζεται στο 3ο δεκαήμερο, το οποίο και λειτουργεί ακόμα πιο καχύποπτα, κυριαρχικά και απόλυτα στις σχέσεις του, βάζοντας όρους και κανόνες.

Υδροχόος

Ο Ουράνιος Υδροχόος κατά κύριο λόγο δεν είναι στη λίστα των ζωδίων που ζηλεύουν,  εκτός και αν υπάρχουν  άλλοι δείκτες του ωροσκοπίου  του  που υποδηλώνουν ζήλεια!  Αρκετές στιγμές μπορεί να σου δώσει επίτηδες για να σε πικάρει το αίσθημα ότι ζηλεύει αλλά αυτό θα γίνει μόνο για να  παίξει, να σε τσιγκλήσει ή για να δει τις αντιδράσεις σου ... Ξαφνικές εκρήξεις ζήλειας θα διακρίνεις στον Υδροχόο αν υπάρξει υποβιβασμός ή απώλεια φίλου / παρέας / δικτύωσης...  Αν νιώσει λοιπόν ότι ο φίλος / φίλη του προτίμησε μία άλλη παρέα , ή του πήρες το «κολλητάρι» του , τότε  ναι θα νιώσει ανταγωνιστικά και κτητικά! .

Ένας Αιγόκερως ζηλεύει, ιδιαίτερα όμως όταν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος!  Το αίσθημα της ζήλειας μπορεί να πάρει μία μορφή πολύ σκληρή τιμωρίας!  Ο βασικός λόγος που θα ζηλέψει  είναι  όταν χάνει τον έλεγχο, την εξουσία και όταν οι άλλοι γύρω του δεν υπακούουν στα όρια και στους κανόνες του!  Είναι από τη φύση του  ο άνθρωπος που θέλει να έχει τα ηνία για αυτό  και βάζει πολλά αυστηρά «πρέπει»  ιδιαίτερα  στις σχέσεις του ... Όταν αυτά τα πρέπει δεν τηρούνται τότε κυριεύεται από ζήλεια και γίνεται σκληρόςαπόλυτος χωρίς να υπολογίζει απολύτως τίποτα ... Ένας Αιγόκερως  δεν ζηλεύει μόνο στον έρωτα, θα ζηλέψει την κατάκτηση, την θέση, την επιτυχία κάποιου άλλου ανθρώπου ... Για παράδειγμα όταν ένας συνάδελφος στη δουλειά πήρε αύξηση ή προαγωγή ... Από τους Αιγόκερους των 3 δεκαημέρων, ο πιο ζηλιάρης ιδιαίτερα στις ερωτικές του υποθέσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Αιγόκερως του 2ου δεκαημέρου. Σε αυτή την περίπτωση η ζήλεια μπορεί να εκφραστεί γιατί και ο ίδιος έχει την δική του φωλιά λερωμένη ...