ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πληρώνουν ασθενείς με κορωνοϊό για να μπουν σε καραντίνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μαθήματα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού έδωσε η Αργεντινή, μία χώρα βγαλμένη κι αυτή από μνημόνια και οικονομικά προβλήματα.

Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, πιο συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη του Μπουένος Άιρες, δημιουργήθηκε μία καραντίνα για όσους έχουν διαγνωσθεί με covid-19 στην οποία όσοι θα παραμένουν, θα είναι επί πληρωμή!

Το ποσό μπορεί να είναι μικρό και να αντιστοιχεί σε 6 ευρώ (500 πέσος), ωστόσο είναι ένα ποσό που για τον Αργεντίνο δεν είναι ευκαταφρόνητο. Μάλιστα σε αυτή την καραντίνα υπάρχει πλαφόν παραμονής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 ημέρες.

Η Λάουρα Μπραϊζα, διευθύντρια της δομής για το θέμα αυτό σχολίασε: «Ξέρουμε ότι το οικονομικό, είναι πρόβλημα όταν μπαίνεις σε απομόνωση και η προσπάθεια που κάνουμε όλοι για την πρόληψη, ξέρουμε ότι έχει επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

Ωστόσο οι κάτοικοι του Μπουένος Άιρες, είναι διχασμένοι αναφορικά το πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά η Μάρα Μπαρέτο είπε πως «δεν ξέρω αν είναι σωστό να τους δίνονται χρήματα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους για να φροντίσουν τους εαυτούς τους και να μην μολυνθούμε όλοι». Στον αντίποδα η Γκαρσιέλα Ροντρίγκες είπε ότι: «Αν νιώθεις χάλια, πρέπει να γίνεις καλά. Γιατί να τους πληρώνεις, έτσι θα βγαίνουν και θα λένε ότι έχουν συμπτώματα για να πληρωθούν».

Ωστόσο το πρόγραμμα ξεκίνησε και ήδη οι πρώτοι ασθενείς κάνουν την καραντίνα τους στη δομή.