Διεθνής Τύπος για Αγία Σοφία: «Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδας για την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί της Αγία Σοφία καταγράφει σε πλήθος δημοσιευμάτων ο διεθνής Τύπος.

Με τη φράση «ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων» ξένα δημοσιεύματα επιχειρούν να αποτυπώσουν το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και στην πρόθεσή της να επιβάλει αντίποινα κατά της γείτονος.

«Για ιστορικό λάθος» κάνει λόγο η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, αναπαράγοντας τη χαρακτηριστική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. «Το διάσημο μουσείο γίνεται τζαμί. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι είναι πλήγμα για την Ορθοδοξία. Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία με αντίποινα, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αγιά Σοφιά: «Νέο σημείο έντασης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας», είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού Le Point. «Η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την «Μέκκα της Ορθοδοξίας» σε τζαμί θεωρείται πρόκληση για την Ελλάδα και κινδυνεύει να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας», επισημαίνουν Έλληνες αξιωματούχοι και αναλυτές.», γράφει το

«Η Ελλάδα απειλεί, η εκκλησία φοβάται» τιτλοφορείται το άρθρο της γερμανικής Frankfurter Rundschau, στο οποίο αναφέρονται παράλληλα όλες οι διεθνείς αντιδράσεις στην εξέλιξη αυτή.