Αυτό είναι το νέο τρένο – σφαίρα: Θα κινείται με 360 χλμ/ώρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το N700S είναι η νέα προσθήκη στο περίφημο Σινκανσέν της Ιαπωνία και έχει τη δυνατότητα να τρέχει ακόμη και όταν συμβαίνουν καταστροφές γύρω του, σώζοντας ζωές!

Οι Ιάπωνες κανονικά ήθελαν να κάνουν τα αποκαλυπτήρια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κορονοϊός, ωστόσο, τους χάλασε τα σχέδια.

Παρ' όλα αυτά, δεν θα περιμένουν, καθώς αποφάσισαν να ξεκινήσει άμεσα η χρήση του N700S!

Το πολυαναμενόμενο νέο τρένο-σφαίρα της Ιαπωνίας παρουσιάστηκε και προστέθηκε στο περίφημο Σινκανσέν, το δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας, και τα χαρακτηριστικά του είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Όχι ότι περιμέναμε και τίποτα λιγότερο από τους πρωτοπόρους τεχνολογικά Ιάπωνες.

Το N700S θα είναι, πλέον, το καμάρι της χώρας και το πιο γρήγορο τρένο, πιάνοντας την απίστευτη ταχύτητα των 360 χλμ/ώρα! Βέβαια, οι Κινέζοι υπερτερούν σε αυτόν τον τομέα, καθώς το δικό τους CRH3 «πιάνει» τα 400 στα μέχρι στιγμής τεστ. Το N700S, όμως, έχει ένα άλλο μυστικό όπλο...

Το τρένο είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες λιθίου, οι οποίες θα του επιτρέπουν να κινείται χωρίς εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος, εάν, για παράδειγμα, υπάρξει διακοπή λόγω σεισμού. Οι μπαταρίες δίνουν τη δυνατότητα στο τρένο να απομακρυνθεί από ένα επικίνδυνο τμήμα της διαδρομής, όπως μια γέφυρα ή μια σήραγγα, και ενδεχομένως ακόμη και να φτάσει στην ασφάλεια του πλησιέστερου σταθμού.