ΕΡΕΥΝΑ: Σχεδόν ένας στους τρεις πιλότους στο Πακιστάν έχει ψεύτικο δίπλωμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Περίπου το 30% των πιλότων στο Πακιστάν έχει ψεύτικα διπλώματα και δεν θα έπρεπε πραγματοποιούν πτήσεις, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αεροπορίας της χώρας.

«Δεν έχουν καμία εμπειρία», κατήγγειλε ο υπουργός.

Το Πακιστάν σήμερα έχει 860 πιλότους που δουλεύουν σε αεροπορικές εταιρείες, τόσο της χώρας όσα και ξένων χωρών.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του Pakistan International Airlines (PIA) δήλωσε πως τα ψεύτικα διπλώματα δεν είναι μόνο δικό τους πρόβλημα αλλά και άλλων εταιρειών, ενώ σημείωσε πως όσοι πιλότοι αποδείχτηκε πως είχαν εξαπατήσει έχουν απολυθεί.

Τα αποτελέσματα της μεγάλης αυτής έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο αναφοράς για το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 97 ανθρώπους στο Καράτσι στις 22 Μαΐου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν ξεκαθάρισε εάν οι δύο πιλότοι της τραγικής πτήσης είχαν ψεύτικα διπλώματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πιλότοι λίγο πριν την πτώση συζητούσαν για τον κορωνοϊό και επαλειμμένος αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις των διαχειριστών εναέρια κυκλοφορίας.

«Συζητούσαν για τον κορωνοϊό στη διάρκεια της πτήσης. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Μιλούσαν για τον covid 19 και πώς έχουν επηρεαστεί οι οικογένειές τους», είπε ο υπουργός Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενημέρωσαν τρεις φορές τους πιλότους ότι το αεροπλάνο πετούσε πολύ ψηλά και πως δεν έπρεπε να επιχειρήσουν προσγείωση, ωστόσο οι πιλότοι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το αεροσκάφος άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης με τις μηχανές. Οι πιλότοι ξανασήκωσαν το αεροπλάνο στο αέρα αλλά οι μηχανές είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα να επέλθει η συντριβή.