ΛΟΝΔΙΝΟ: Συγκλονιστικό στιγμιότυπο -Μαύρος άνδρα κουβαλά ακροδεξιό στους ώμους του

Patrick Hutchinson, a protester, carries a suspected far-right counter-protester who was injured, to safety, near Waterloo station during a Black Lives Matter protest following the death of George Floyd in Minneapolis police custody, in London, Britain, June 13, 2020. REUTERS/Dylan Martinez TPX IMAGES OF THE DAY SEARCH "INJURED COUNTER-PROTESTER" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES.
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο – που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου – κατέγραψε φωτογράφος του Reuters κατά τη διάρκεια έντονων επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter, της αστυνομίας και ακροδεξιών που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση το Σάββατο στο Λονδίνο.

Ένας μαύρος άνδρας κουβαλάει στους ώμους του έναν τραυματισμένο λευκό άνδρα, προστατεύοντάς τον από τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία είναι ακόμα πιο δυνατή.

Ο λευκός άνδρας φέρεται να συμμετείχε στην αντισυγκέντρωση των ακροδεξιών. Παρ’ όλα αυτά, ο Πάτρικ Χάτσινσον, μαζί με φίλους του, δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να σπεύσει να βοηθήσει τον λευκό άνδρα, τον οποίο άλλοι διαδηλωτές του κινήματος BLM είχαν χτυπήσει και είχαν ρίξει στο έδαφος.

«Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα», φώναξε ο επιβλητικός Χάτσινσον, σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters που κατέγραψε τη σκηνή, ορμώντας μέσα στο χάος των επεισοδίων για να σώσει τον φερόμενο ως «εχθρό» του. Μάλιστα, ο Χάτσινσον έφερε και χτυπήματα και γρατζουνιές στο πρόσωπό του από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει οι ακροδεξιοί.

Όταν ο Χάτσινσον με τους φίλους του έφτασε στο σημείο, έφτιαξαν έναν κλοιό γύρω από τον άνδρα, τον σήκωσε στους ώμους του και τον οδήγησε με ασφάλεια σε σημείο που βρίσκονταν αστυνομικοί.

«Σώσαμε μια ζωή σήμερα»

Ο Πάτρικ Χάτσινσον, γυμναστής και personal trainer στο επάγγελμα, δήλωσε στο BBC ότι αυτός και οι φίλοι του απέτρεψαν έναν φόνο.

«Δεν σκεφτόμουν κάτι, έβλεπα απλά ότι ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο πάτωμα. Τα πράγματα θα είχαν πολύ διαφορετική κατάληξη αν δεν είχαμε επέμβει. Δεν είχα άλλη σκέψη στο μυαλό μου από το να κουβαλήσω αυτόν τον άνθρωπο σε ασφαλές σημείο», είπε.