ΣΑΛΟΣ: Αστυνομικός ρίχνει με τρικλοποδιά έναν 16χρονο (ΒΙΝΤΕΟ)


«Προβληματισμένος» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία το βίντεο με την τρικλοποδία αστυνομικού σε 16χρονο που οδήγησε στον τραυματισμό του έφηβου στο πρόσωπο.

Στο βίντεο από τη σύλληψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας σε προάστιο του Σίδνεϊ φαίνεται ο αστυνομικός να εφορμά προς τον 16χρονο, να του πιάνει τα χέρια πίσω από την πλάτη και στη συνέχεια να του κάνει τρικλοποδιά με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει με το πρόσωπο στο έδαφος.

Το περιστατικό συνέβη σε πάρκο που βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από το σπίτι του 16χρονου με συγγενείς του να καταγγέλλουν ότι η σύλληψή του έγινε «χωρίς λόγο».

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να μιλάει στον 16χρονο και σε φίλους του και να τους λέει «ανοίξτε τα αυτιά σας» όταν κάποιος που δεν φαίνεται του απαντά «δεν μου χρειάζεται, θα σου ρίξω γροθιά».

Ο αστυνομικός τότε φαίνεται να κινειται προς τον 16χρονο και να ακολουθεί η τρικλοποδιά.

«Πονάει, φίλε» λέει κάποιος στον αστυνομικό ενώ ο 16χρονος ακούγεται να υποφέρει από τον πόνο.

Στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε ο 16χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε εκχυμώσεις, εκδορές και σπασμένα δόντια.

Σε συνέντευξη τύπου, την Τρίτη, υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας αρνήθηκε να απαντήσει στο αν θεωρεί ότι η βία που χρησιμοποιήθηκε ήταν κατάλληλη αναφέροντας μόνο ότι «προβληματίζεται» από το βίντεο προσθέτοντας ότι «με ανησυχούν εξίσου όσοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν το βίντεο αυτό για να μετατρέψουν το περιστατικό σε κάτι που δεν είναι».