Διεθνής Τύπος: Εκθειάζει την Ελλάδα: «Η πρώτη χώρα που πρέπει να επισκεφθούμε μετά τον κορωνοϊό»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ως ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές το 2020, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο διεθνής Τύπος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχία αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο τουρισμός αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ζώς σε αυτή την κρίσιμη φάση, με την κυβέρνηση και τους φορείς να εργάζονται πυρετωδώς για να εκπονήσουν ένα βιώσιμο πλάνο και να διασωθεί η σεζόν.

Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit επικεντρώνεται στο σημερινό της φύλλο στον τουρισμό τον καιρό της πανδημίας. Τίτλος του πρωτοσέλιδου “Ο άνθρωπος θέλει να βγει έξω”. Σε άρθρο που επιγράφεται “Ποιός θα μας αφήσει να μπούμε στη χώρα;”, η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις προετοιμασίες σειράς χωρών για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Ανάμεσά τους Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Σουηδία. Στη στήλη για την Ελλάδα η εβδομαδιαία εφημερίδα επισημαίνει: “Η Ελλάδα κατάφερε επιτυχώς να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, εφαρμόζοντας μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη και διεκδικεί ήδη από τώρα κομμάτι της τουριστικής πίτας. Η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε Ομάδα Δράσης και διαπραγματεύεται με τους γερμανικούς τουριστικούς κολοσσούς TUI και DER τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου υγειονομικής ασφάλειας. Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται μεγαλύτερες συναθροίσεις ατόμων σε παραλίες και πισίνες, ενώ οι ξενοδοχειακές μονάδες οφείλουν να είναι εξοπλισμένες με αντισηπτικά”.

Bild: Mία χώρα δίνει ελπίδα – Η Ελλάδα

“Mεγάλη ανησυχία για τις καλοκαιρινές διακοπές”, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild δίνοντας ταυτόχρονα και τη λύση. “Αν και το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά, φέτος τα σχέδια των διακοπών συνεχίζουν να εκκρεμούν καθώς με την πανδημία του κορονοϊού εκατομμύρια πολίτες δεν ξέρουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19”.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους τουρίστες μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου. “Οι Γερμανοί δεν πρέπει όμως να συνεχίσουν να ανησυχούν για τις διακοπές τους καθώς μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα, μία χώρα τους δίνει ελπίδα! Η Ελλάδα”, γράφει η εφημερίδα.

Telegraph: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος μετά τον κορονοϊό

Ως ιδανικό προορισμό διακοπών παρουσιάζει την Ελλάδα και η βρετανική Telegraph, που μάλιστα σημειώνει ότι η χώρα μας “δεν έχει ανταγωνιστή”. Στο ρεπορτάζ γίνεται αφιέρωμα στις ομορφιές της Ελλάδας, ενώ ο συντάκτης αναφέρεται σε όλα όσα πρέπει να αναζητήσει ένας ξένος τουρίστας στην Ελλάδα.

Αν και το επόμενο ταξίδι του Όλιβερ Σμιθ της Telegraph, ήταν προγραμματισμένο για τα τέλη Μαΐου, με προορισμό την Ελβετία και τις ιταλικές λίμνες με τρένο, ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί.

“Θα ήθελα να σκέφτομαι πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μας έχει δοθεί το πράσινο φως για να ξεφύγουμε από τις δικές μας ακτές. Αν συμβεί αυτό, θα έχω περάσει έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να φύγω εκτός Αγγλίας. Και υπάρχει μια χώρα που θα ήθελα να επισκεφθώ πάνω από όλες τις υπόλοιπες”, γράφει.

Ο Σμιθ αναφέρει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα θελήσουν να περάσουν διαφορετικά τις διακοπές τους, ενδεχομένως σε κάποιους εξωτικούς προορισμούς. “Όχι όμως εγώ. Θα ψάξω για κάτι οικεία καθησυχαστικό, μια χώρα που γνώρισα και αγαπώ, όπου οι καλές διακοπές είναι εγγυημένες”. Ο προορισμός των ονείρων του είναι ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες και όπου ο ήλιος λάμπει πάντα. Αυτό που θέλει είναι η παρθένα νησιωτική ζωή, τα ανεπιτήδευτα φαγητά και καταλύματα, οι ήσυχες παραλίες, βόλτες σε καταπράσινα λιβάδια και μια πλήρη απομάκρυνση από τις πιέσεις της σύγχρονης ζωής.

Και η ισπανική ABC “ψηφίζει” Ελλάδα για το καλοκαίρι

Άρθρο στο οποίο περιγράφει την καλή κατάσταση και την επιτυχημένη προσπάθεια αντιμετώπισης της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα “ABC”.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της “ΑBC” δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο “Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου” και υπότιτλο: “Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες, δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα”.

Όπως αναφέρει η αρθρογράφος “στην Ελλάδα, οι ξενοδόχοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και τα ταξιδιωτικά γραφεία άκουσαν με κάποια ανακούφιση τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει στη διάρκεια συνέντευξης την περασμένη Δευτέρα, ότι η τουριστική δραστηριότητα θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός αναφερόταν στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, τα οποία προετοίμασε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της ελληνικής κυβέρνησης”.

Σχέδιο χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, για ενίσχυση του τουρισμού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, χώρες της Ευρώπης εξετάζουν σχέδια, ώστε να συμφωνήσουν πότε θα είναι εφικτά τα ταξίδια και ποιες θα μετάσχουν σε ένα σχήμα όπου θα μπορούν να δέχονται τουρίστες μεταξύ τους. και από το οποίο πιθανότατα θα εξαιρεθεί η Βρετανία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, έχουν ήδη συγκροτηθεί επίσημες και άτυπες συμμαχίες μεταξύ των χωρών που θεωρούν ότι έχουν θέσει υπό έλεγχο την πανδημία, με τη Γερμανία και την Ιταλία να αρχίζουν να χαλαρώνουν τα lockdown και να λένε ότι οι πολίτες τους θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θερινές διακοπές.

Τονίζεται πως κάποια κράτη που κατάφεραν άμεσα να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Αυστρία, η Δανία, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, συνεργάζονται για την ενίσχυση του τουρισμού.

Το τουριστικό σχέδιο της Ελλάδας

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί συνέντευξη του έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σχετικά με τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η Ελλάδα για να σώσει, όπως γράφει η εφημερίδα, την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ο υπουργός Τουρισμού ανακοινώνει “την παρουσίαση ενός σχεδίου για τη στήριξη του τουρισμού μέσα στις επόμενες μέρες, το οποίο περιλαμβάνει υγειονομικούς κανόνες για παραλίες, ξενοδοχεία και μεταφορές, αλλά και μειώσεις φόρων για τον τουριστικό κλάδο”.

Εν αναμονή της τελικής απόφασης των ειδικών, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρει ότι η ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης είναι “τα υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό να γίνονται στη χώρα προέλευσης, έτσι ώστε οι τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς ήδη κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος”.

Σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας ο έλληνας υπουργός Τουρισμού διαβεβαιώνει ότι τον τελευταίο λόγο για την φετινή σεζόν τον έχουν οι επιδημιολόγοι: “Αποστολή μου είναι να προετοιμάσω τα πάντα για την ημέρα που θα επιτραπούν και πάλι οι διεθνείς μετακινήσεις. Αν όμως οι ειδικοί μάς πουν ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω θα το πράξουμε. Σε περίπτωση που, για παράδειγμα, ξανακλείσουν κομμωτήρια και κουρεία τότε δεν θα έχει πια νόημα να μιλάμε για τουρισμό. Όλες οι δηλώσεις μου γίνονται με επιφύλαξη. Σχεδιάζουμε την καλοκαιρινή περίοδο υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να πάρουμε παράλογα ρίσκα”.