ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έγινε η νύχτα… μέρα: Μυστηριώδης «μπάλα φωτιάς» πέφτει από τον ουρανό 

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έμειναν άφωνοι οι κάτοικοι περιοχής της Ισπανίας από το θέαμα στον ουρανό…

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα στον ισπανικό ουρανό είδαν οι κάτοικοι της Χουέλβα, της Σεβίλλη και του Τολέδο.

Μια τέτοια «μπάλα φωτιάς» εντοπίστηκε ενώ καιγόταν, με ταχύτητα περίπου 83.000 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το πρότζεκτ SMART, επιστημονικό πρόγραμμα των αστρονομικών παρατηρητηρίων.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε χθες στις 3:43 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, όπως ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια του επιστημονικού προγράμματος, Μαρία Μαντιέντο, του Ινστιτούτου Αστροφυσικής της Ανδαλουσίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μετεωρίτες είναι ένα μικρό ουράνιο σώμα ή θραύσμα του που έχει πέσει στη Γη, χωρίς να διαλυθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα. Κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα ονομάζεται μετέωρο, θερμαίνεται λόγω τριβής και αναφλέγεται, αφήνοντας πίσω μια λαμπρή γραμμή φωτός. Μόνο τα φωτεινότερα μετέωρα, που είναι γνωστά ως βολίδες, δίνουν μετεωρίτες, ενώ τα μικρότερα, γνωστά και ως «πεφταστέρια» ή διάτοντες αστέρες, διαλύονται τελείως εξαιτίας της τριβής με τη γήινη ατμόσφαιρα. Μετεωρίτες με διάμετρο μικρότερη του 1 έως 2 χιλιοστών του μέτρου, περίπου, ή μάζας μικρότερης του 10−4 γραμμαρίου, ονομάζονται μικρομετεωρίτες.