Θρίλερ δίχως τέλος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Δεν έχουμε κανένα ίχνος του» λένε οι ΗΠΑ

FILE PHOTO: North Korean leader Kim Jong Un speaks as he takes part in a meeting of the Political Bureau of the Central Committee of the Workers' Party of Korea (WPK) in this image released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) on April 11, 2020. KCNA/via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT.
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ΗΠΑ δεν έχουν καταγράψει κανένα ίχνος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, και παρακολουθούν στενά τις αναφορές σχετικά με την υγεία του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προσθέτοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος του λιμού στη χώρα μεσούσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Βορειακορεατικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σχετικά το πού βρίσκεται ο Κιμ από τότε που προήδρευσε σε σύσκεψη την 11η Απριλίου, πυροδοτώντας έντονη φημολογία σχετικά με την υγεία του και εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο αστάθειας στην πυρηνική δύναμη, που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις χώρες της βόρειας Ασίας και τις ΗΠΑ.

«Δεν τον έχουμε δει. Δεν έχουμε καμία πληροφορία να δώσουμε σήμερα, το παρακολουθούμε στενά» δήλωσε ο Πομπέο στο Fox News, αφού ερωτήθηκε σχετικά με τις αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Κίνδυνος λιμού

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι επιπλέον οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση στενότερα στη Βόρεια Κορέα, δεδομένου του κινδύνου του νέου κοροναϊού. «Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να υπάρξει λιμός, ελλείψεις στα τρόφιμα, στο εσωτερικό της Βόρειας Κορέας» σημείωσε.

«Παρακολουθούμε το καθένα από αυτά στενά, καθώς έχουν πραγματικό αντίκτυπο στον στόχο της αποστολής μας, που είναι εντέλει η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας».