Τρόμος στις Βρυξέλλες: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο – Νεκροί και τραυματίες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις εννέα το πρωί ώρα Ελλάδος στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών.

Τουλάχιστον 35 οι τραυματίες. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ύπαρξη και νεκρών. Το NBC και το Russian Today, επικαλούμενα πηγές από την βέλγικη αστυνομία υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 11 νεκροί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση.

Οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Η βελγική αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, στην οποία έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, ενώ δείχνουν τους άνθρωπους που περίμεναν να επιβιβαστούν να τρέχουν για να φύγουν από την αίθουσα για να γλιτώσουν.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις».

«Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».

«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

{youtube}4wgBAbgdmhc{/youtube}

Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Τουλάχιστον 25 οι τραυματίες μέχρι στιγμής. Το αεροδρόμιο έχει εκκενωθεί. Σκηνές τρόμου και πανικού στην καρδιά της Ευρώπης.

brussels

Σε εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τις Βελγικές αρχές.