ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σημαντικές οι «επιδόσεις» της Ελλάδας στη μάχη κατά του φονικού ιού (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύο συγκριτικούς πίνακες για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα αυστηρά, έγκαιρα, προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του #κορωνοιού που πήρε η Ελλάδα, αποδίδουνΚανένας εφησυχασμός! Εγρήγορση, πειθαρχία, πίστη. Και θα τα καταφέρουμε! #μενουμε_σπιτι #COVIDー19» αναφέρει στην ανάρτηση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στους πίνακες παρουσιάζονται στοιχεία για την πορεία του ιού Covid-19 σε Ελλάδα, Βέλγιο και Ολλανδία, ανάλογα με τον πληθυσμό, τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει τα λιγότερα κρούσματα – σχεδόν 9.000 λιγότερες περιπτώσεις – αλλά και πιο λίγους θανάτους.

petsas1_twitter.png

Στα 1.212 τα κρούσματα του Covid-19

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας (30/03), ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ανέρχεται σε 43, 11 γυναίκες και 32 άνδρες.

Τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 56, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.212. Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 35.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα. Σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 359.000 περιπτώσεις, 23.000 θανάτους. Μόνο η Ιταλία μετρά πάνω από 10.700 νεκρούς.