ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πέθανε ιερέας που έδωσε τον αναπνευστήρα του σε νεότερο, άγνωστο ασθενή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας Ιταλός ιερέας, που είχε προσβληθεί από κωρονοϊό πέθανε καθώς διέθεσε τον αναπνευστήρα σε έναν νεότερο, άγνωστο σε εκείνον, ασθενή.

Ο πατέρας Giuseppe Berardelli, 72 ετών, ήταν ιερέας μίας ενορίας στο Casnigo, ένα μικρό χωριό σαράντα μίλια βορειοανατολικά του Μιλάνου. Πέθανε σε νοσοκομείο της Μπέγκαμο, μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο Berardelli αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον αναπνευστήρα που του αγόρασε το ποίμνιό του και προτίμησε να τον δώσει σε έναν νεότερο από εκείνον ασθενή τον οποίο δεν γνώριζε.

Σε επικήδειο που αναρτήθηκε στο Araberara, ένα ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, εργαζόμενος στον χώρο της υγείας είπε ότι ο Berardelli «ήταν ο ιερέας που άκουγε τους πάντες, ήξερε πως να ακούει και όποιος απευθύνθηκε σε αυτόν ήξερε ότι μπορεί να βασίζεται στη βοήθειά του». Η Clara Poli, δήμαρχος της πόλης Fiorano για μερικά χρόνια έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικό άνθρωπο».

Τον θυμάμαι πάνω σε μία παλιά Guzzi, αγαπούσε τη μηχανή του, και όποτε περνούσε ήταν πάντα χαρούμενος και γεμάτος ενθουσιασμό, φέρνοντας γαλήνη και χαρά στις κοινότητές μας»

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, οι κάτοικοι του Casnigo χειροκρότησαν από τα παράθυρά τους καθώς το φέρετρο περνούσε από τους δρόμους του χωριού. Η ταφή πραγματοποιήθηκε χωρίς νεκρώσιμη ακολουθία.    Τουλάχιστον 50 ιερείς έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία.