Το USB του τρόμου με 22.000 ονόματα μελών του ISIS – Έτσι στρατολογούν οι τζιχαντιστές (Bίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στοιχεία φωτιά, ονόματα, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς περιλαμβάνει usb που έδωσε στο Sky News μέλος του Ισλαμικού Κράτους που αποφάσισε να εγκαταλείψει την τρομοκρατική οργάνωση. Τα στοιχεία, που για πρώτη φορά φτάνουν στα χέρια των δυτικών αρχών, τα έκλεψε από τον επικεφαλής της εσωτερικής αστυνομίας του ISIS.

Δεν είναι μόνο πως αποκαλύπτονται 22.000 ονόματα μελών της τζιχαντιστικής οργάνωσης, οι διευθύνσεις τους, οι τηλεφωνικοί τους αριθμοί ή οι συγγενικές τους επαφές. Ανάμεσα στα στοιχεία που έδωσε το πρώην μέλος του ISIS στο Sky News είναι και η αίτηση που δίνει το Ισλαμικό Κράτος σε όσους θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του.

Άτομα από τουλάχιστον 51 χώρες συμπλήρωσαν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία για να ενταχθούν στο ISIS. Συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο 23 σημείων, όπου μεταξύ άλλων ερωτώνται ποια είναι η ομάδα αίματός τους, το γένος τους ακόμη και το επίπεδο κατανόησης της σαρία!

Ορισμένα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Sky News περιέχουν πληροφορίες για τζιχαντιστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπισθεί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις χώρες του Μάγρεμπ και τη Μέση Ανατολή. Το Sky News έχει ενημερώσει τις αρχές για τα ντοκουμέντα που περιήλθαν στην κατοχή του, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Ο πρώην τζιχαντιστής που έδωσε στο Sky New τα στοιχεία και αποκαλείται Αμπού Χαμέντ, υποστηρίζει ότι αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από "την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης". Σύμφωνα με τον ίδιο, η τζιχαντισιτκή οργάνωση έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο της στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, πρώην επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε μέσω του Twitter ότι τα στοιχεία "αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πηγή πληροφοριών για τους αναλυτές".

{youtube}Y0EtIzfjlOY{/youtube}