ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: «Οι Αμερικανοί έφεραν τον κορονοϊό στην Ουχάν»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια νέα διάσταση σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, αφού πιστεύει ότι ο αμερικανικός στρατός τον έφερε στην πόλη Ουχάν, όπου και εντοπίστηκε ο COVID-19 για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής: «Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Ουχάν. Να είστε διαφανής! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!».

Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής, η κορυφή της επιδημίας στην Κίνα έχει τελειώσει, καθώς η χώρα δεν καταγράφει νέες περιπτώσεις σε καμία πόλη της επαρχίας Χουμπέι, εκτός από τη Γουχάν, κατά την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η εξάπλωση του κορονοϊού επιδεινώνεται σε άλλες χώρες του κόσμου, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να την έχει χαρακτηρίσει ως πανδημία.