ΗΡΩΑΣ: 5χρονος έσωσε όλη την οικογένειά του από το φλεγόμενο σπίτι τους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα παιδί πέντε ετών από τη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατάφερε να σώσει όλη την οικογένειά του. Ο ίδιος έδειξε ψυχραιμία επαγγελματία διασώστη και γι’ αυτό το λόγο βραβεύτηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον Νόα Γουντς. Ο μικρός ήρωας ξύπνησε από τις φλόγες και τον καπνό στον δωμάτιό του. Οι ενέργειές του ήταν γρήγορες, αποφασιστικές και σωστές. Πρώτα απ’ όλα έβγαλε τη δύο ετών αδερφή του από το δωμάτιο. Στη συνέχεια επέστρεψε και έβγαλε από το σπίτι και τον σκύλο του.

Η επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στο διπλανό σπίτι. Εκεί, ξύπνησε το θείο του και έπειτα ειδοποίησαν μαζί και τα υπόλοιπα επτά μέλη της οικογένειάς του. Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν όλοι, με ασφάλεια από το σπίτι. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε «Έχουμε ξαναδεί παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά το ότι ένας 5χρονος έκανε αυτό… είναι πραγματικά ασυνήθιστο».

Ο πεντάχρονος διασώστης από τις ΗΠΑ, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Οι λόγοι είχαν να κάνουν με μικρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού. Τώρα, ο Νόα θα τιμηθεί για τον ηρωισμό του. Έτσι, θα γίνει επίτιμος πυροσβέστης. Επιπλέον, θα του απονεμηθεί και βραβείο των επαγγελματιών διασωστών.