ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ στην Τουρκία – Πολλοί νεκροί και τραυματίες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Άγκυρα κοντά στην οδό Εσκισεχίρ, όταν ένα όχημα εξερράγη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα στρατιωτικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες. Οι εικόνες που μετέδωσε το CNN Turk δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 18 νεκρούς και 45 τραυματίες. Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι στόχος της έκρηξης ήταν λεωφορεία τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό.

56c4a717c46188543e8b4578.jpg

Εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σημείωσε πως πρόκειται για «μία δειλή τρομοκρατική επίθεση».

turkex (2).jpg


Τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο.

turkex (1).jpg


cbbsoarw8aegr6m.jpg


cbbspzgw8aatiiv.jpg


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες μετά την βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε στην Άγκυρα, δήλωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το τραγικό γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτές εικάζουν ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας ίσως δώσει το άλλοθι στον Ερντογάν για χερσαία επέμβαση στην Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, Τούρκος αξιωματούχος είχε ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, υπό τον όρο να γίνει κοινή επιχείρηση με τις ΗΠΑ.

3152005900000578-3451415-image-a-45_1455731845769.jpg

Πηγή: star