ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Πιλότος λιποθύμησε εν ώρα πτήσης! Έπεσαν μάσκες οξυγόνου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πιλότος ένιωσε αδιαθεσία εν ώρα πτήσης 

- Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Λονδίνο 

Η πτήση είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 2 Ιανουαρίου και τέσσερα μίλια πριν το αεροδρόμιο του Λονδίνου ο κυβερνήτης έστειλε σήμα «Mayday» στον πύργο ελέγχου ενημερώνοντας τους ότι έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου στο πιλοτήριο όταν ο συγκυβερνήτης του ένιωσε αδιαθεσία ενώ κρατούσε στα χέρια του το πηδάλιο του αεροπλάνου.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mail ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Α320 της Britsh Airways είχε κριθεί ικανός να πιλοτάρει πριν την απογείωση από την Αθήνα. Όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησίασε στο Χίθροου ο συγκυβερνήτης παραπονέθηκε για έντονη αδιαθεσία.

Μετά την αδιαθεσία του συγκυβερνήτη, το πηδάλιο ανέλαβε ο κυβερνήτης ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη τον πύργο ελέγχου του Χίθροου.

Δύο λεπτά μετά τον συναγερμό το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό για ό,τι συνέβη στο πιλοτήριο αλλά το αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος επί 48 ώρες προκειμένου να ελεγχθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό των «fume events», όταν δηλαδή το πιλοτήριο γεμίζει με οσμές που προκαλούν αδιαθεσία στους πιλότους,

Τα λεγόμενα fume events μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο αν και ειδικοί σημειώνουν ότι οι βασικότερες αιτίες έχουν να κάνουν με κάποια διαρροή λαδιού.