ΤΡΟΜΕΡΟ: Κοπέλα παραλύει κάθε φορά που ..γελά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Από μία αρρώστια πάσχει νεαρή κοπέλα η οποία γελά και .. παραλύει 

- Έχει ξεκινήσει θεραπεία

Η 17χρονη ταλαιπωρείται από μία ασθένεια που ονομάζεται cataplexy και την παραλύει όποτε βιώνει δυνατά συναισθήματα.

Το γέλιο είναι ευλογία... Σου φτιάχνει την διάθεση, αλλάζει όλο τον συναισθηματικό σου κόσμου και γενικώς αν μπορείς να γελάς, σημαίνει οτι είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος.

Κι όμως, μία κοπέλα δεν μπορεί να βιώσει αυτή την χαρά της ζωής εξαιτίας μίας πολύ σπάνιας ασθένειας που την ταλαιπωρεί και της προκαλεί παράλυση όποτε γελάει.

Η Billie Hodgson πάσχει από cataplexy που περιγράφεται ως μία κατάσταση που προκαλεί μη ελεγχόμενη μυική αδυναμία ή παράλυση. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχει αλλάξει όλη την ζωή της...

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για ένα κορίτσι που είναι μόλις 17 ετών...

«Είμαι χαρούμενος άνθρωπος και το να πάω από αυτό, στο να μην μπορώ να γελάσω, είναι κάτι πολύ παράξενο. Δεν είμαι εγώ αυτό...

Οι φίλοι μου προσπαθούν να μην με κάνουν να γελάσω και όταν το κάνουν απολογούνται για αυτό. Όταν είμαι μαζί τους προσπαθώ να μην εμπλακώ σας αστείες καταστάσεις, προκειμένου να μην με πιάσει η cataplexy. Ειδικά μάλιστα αν είμαστε με ανθρώπους που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.

Αν για παράδειγμα είμαστε κάπου κάπου για φαγητό και αρχίσουμε να γελάμε, κάποιος θα σταματήσει, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Η ησυχία που θα ακολουθήσει το κάνει ακόμα πιο αστείο και σε κάνει να γελάσεις».

Μάλιστα, τονίζει πως όταν της συμβαίνει αυτό, είναι μία τρομακτική εμπειρία, καθώς δεν έχει κανέναν έλεγχο του σώματός της, δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά έχει τις αισθήσεις της.

Το ευχάριστο πάντως είναι πως ήδη έχει ξεκινήσει με θεραπεία, με την ελπίδα να μπορέσει κάποτε να απαλλαγεί από τον περιορισμό αυτό...