ΤΡΟΜΕΡΟ: Αυτός είναι ο λόγος που τα φώτα στο αεροπλάνο χαμηλώνουν κατά την απογείωση και την προσγείωση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Οι περισσότεροι που έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο έχουν παρατηρήσει το χαμήλωμα των φώτων κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροπλάνου 

- Δείτε τον λόγο 

Παρά το γεγονός ότι κάποιο διαβεβαιώνουν ότι τα φώτα στα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης χαμηλώνουν για λόγους οικονομίας στην ηλεκτρική κατανάλωση για περισσότερη ισχύ στις μηχανές, ο λόγος είναι άλλος.

Πρόκειται για την ψυχολογική μας ικανότητα να αντιληφθούμε τι βρίσκεται υπό διακινδύνευση. Αν ένα πρόβλημα προκύψει κατά τη διάρκεια της απογείωσης ή της προσγείωσης, η όραση των επιβατών πρέπει να είναι ήδη συνηθισμένη στο σκοτάδι έξω από το αεροπλάνο, όταν πηδούν στην τσουλήθρα εκκένωσης.

Με λίγα λόγια, η όραση των επιβατών πρέπει να είναι η ιδανική, προκειμένου η εκκένωση να διεξαχθεί ομαλά.

Το χαμήλωμα του φωτισμού μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε μια περίπτωση κατά την οποία ο πιλότος εξαναγκάζεται να κόψει το κεντρικό ρεύμα στο αεροπλάνο, κατά την προσγείωση, με την καμπίνα να φωτίζεται μόνο αμυδρά.

Εάν τα φώτα ήταν χαμηλωμένα εξαρχής, τότε ο εγκλιματισμός των ματιών των επιβατών στο σκοτάδι θα είναι ταχύτερος.

Ο λόγος που οι καλύπτρες των παραθύρων είναι ανεβασμένες

Όσο, δε, για το ανέβασμα των καλυπτρών των παραθύρων κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο φως της μέρας, αυτό γίνεται ώστε οι αεροσυνοδοί να είναι σε θέση να ελέγξουν ποια από τις εξόδους κινδύνου είναι η ασφαλέστερη για την εκκένωση.

Εάν ξεσπάσει φωτιά σε κάποιο από τα φτερά όπου φυλάσσονται τα καύσιμα, το πλήρωμα καμπίνας πρέπει να είναι σε θέση να μπορεί να δει τι συμβαίνει έξω από το αεροσκάφος, ώστε η εκκένωση να γίνει από την απέναντι πλευρά.