Δείτε τον «πραγματικό» Άγιο Βασίλη που φτιάχνει δωρεάν παιχνίδια για φτωχά παιδιά !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Άγιος Βασίλης που όλοι γνωρίζουμε είναι αυτός με την κόκκινη στολή 

- Ο «πραγματικός» Άγιος Βασίλης φτιάχνει δώρα εδώ και 50 χρόνια για φτωχά παιδιά

Ο 80χρονος Τζιμ Άνις πιστεύει ότι το νόημα των Χριστουγέννων είναι η προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη.

Και δεν μένει μόνο στα λόγια αφού κάθε χρόνο, τα τελευταία 50 χρόνια, κατασκευάζει εκατοντάδες παιδικά παιχνίδια για τα παιδιά. Ο βετεράνος πολέμου περνά τον περισσότερο χρόνο του σκαλίζοντας ξύλα που τα μεταμορφώνει σε παιχνίδια.

«Όταν ο “Στρατός της Σωτηρίας» προσφέρει φαγητό και ρούχα στους ντόπιους, εγώ δίνω τα παιχνίδια μου», λέει ο Άνις στο ABC11. «Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, κάποιοι νιώθουν ξεχασμένοι». Ο ηλικιωμένος προμηθεύεται τα ξύλα από γείτονες αλλά για όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα πληρώνει από την τσέπη του. Φτιάχνει μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα, κούκλες, τρακτέρ και πυροσβεστικά οχήματα. «Για τους τροχούς και την μπογιά μόνο ξοδεύω περίπου 1.000 δολάρια.

Πραγματικός «Άγιος Βασίλης» 50 χρόνια φτιάχνει δωρεάν παιχνίδια για φτωχά παιδιά - Εικόνα 2

Πραγματικός «Άγιος Βασίλης» 50 χρόνια φτιάχνει δωρεάν παιχνίδια για φτωχά παιδιά - Εικόνα 3

«Διασκεδάζω όταν με ρωτούν πόσο πληρώνομαι για τα παιχνίδια αυτά. Τους λέω ότι η πληρωμή μου είναι να βλέπω τα παιδιά να χαμογελούν. Ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω ως το τέλος». Όπως λέει, θυμάται τον εαυτό του να ξυπνά το πρωί των Χριστουγέννων χωρίς κανένα δώρο για να ανοίξει. «Ο πατέρας μου δούλευε αλλά δεν έβγαζε αρκετά χρήματα. Είναι δύσκολο να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα με πέντε παιδιά».

Πραγματικός «Άγιος Βασίλης» 50 χρόνια φτιάχνει δωρεάν παιχνίδια για φτωχά παιδιά - Εικόνα 4