Φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι σημαίνει ένας καταθλιπτικός άνθρωπος; Πώς μοιάζει κάποιος με αυτοκτονικές σκέψεις; Πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα βασανισμένο, άκεφο άτομο να κλαίει στο πάτωμα του μπάνιου. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι που παλεύουν με θέματα ψυχικής υγείας συχνά το κρύβουν στην καθημερινή τους ζωή – που σημαίνει ότι μοιάζουν με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που θα δείτε στο δρόμο.

Μια από τις πιο συναρπαστικές συνεισφορές στην εκστρατεία ήταν ένα βίντεο που μοιράστηκε πρόσφατα η Ταλίντα Μπέντλεϊ, η χήρα του τραγουδιστή των Linkin Park, Τσέστερ Μπένινγκτον, που τον έδειχνε να γελάει και να χαμογελάει μόλις 36 ώρες πριν από την τραγική αυτοκτονία του. Μην δίνετε βάση πάντα στο “πρόσωπο”. Εάν σκέφτεστε ή γνωρίζετε ότι κάποιος αγωνίζεται, κάντε τις δύσκολες ερωτήσεις προτού είναι πολύ αργά.

Η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης Αυτοκτονίας είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται επείγουσα βοήθεια. Καλέστε 1-800-273-8255 ή πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα τους για να ζητήσετε να συνομιλήσετε με έναν σύμβουλο.

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο - Εικόνα 2

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο - Εικόνα 3

“Δεν μπορείτε να πείτε ότι φαίνεται, μπορείτε; Δεν μπορείτε να καταλάβετε από την εμφάνιση στα μάτια μου ή τον ήχο της φωνής μου. Σκέφτεστε “χαμογελάς όμως!” Ναι. Ναι, χαμογελώ. Χαμογέλασα για σένα. Χαμογελώ για να μην σας κάνω να αισθάνεστε άσχημα. Δεν θέλω να νιώθει κανείς όπως εγώ.”

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο - Εικόνα 4

“Και η κόρη μου. Τη νύχτα πριν καταλήξει στο νοσοκομείο χόρευε με τον μπαμπά της και πέρασε υπέροχα. Ευτυχώς είναι ακόμα ζωντανή ως σήμερα και έμαθε να νικάει την ασθένεια της.”

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο - Εικόνα 5

“Αυτός είναι ο γιος μου, ακριβώς πριν πάει στον υπολογιστή του για να κοιτάξει πώς να κρεμάσει τον εαυτό του σωστά. Δύο ημέρες αργότερα το έκανε.”

“Αυτός είναι ο φίλος μου δύο εβδομάδες πριν κρεμαστεί. Ποτέ δεν θα το καταλαβαίναμε …”

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο - Εικόνα 7

“Αυτή είναι η κατάθλιψη στο σπίτι μας. Προσπάθησα να κρεμάσω τον εαυτό μου στη σοφίτα όταν έπεσε ο γάντζος και έσπασε η οροφή ειδοποιώντας την οικογένειά μου. Αγωνίζομαι κάθε μέρα. Ο σύζυγός μου προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει.”

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο - Εικόνα 8

“Είναι πιθανό να πάσχετε από κατάθλιψη ακόμα και όταν έχετε ένα παιδί. Το να ακούω πράγματα όπως “Δεν έχεις λόγο να έχεις κατάθλιψη όταν έχεις δίπλα σου αυτό το κοριτσάκι” δεν δουλεύει και με κάνει να νιώθω χειρότερα με τον εαυτό μου. Η κατάθλιψη σε εμποδίζει να κάνεις πράγματα που θες να κάνεις”. ”

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο - Εικόνα 9