«Λουκέτο» σε ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ κατάστημα παιχνιδιών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το θρυλικό κατάστημα παιχνιδιών στις ΗΠΑ «Toys R Us» κλείνει το κατάστημα-ναυαρχίδα της στην Times Square της Νέας Υόρκης, στο τέλος αυτού του μήνα.

Ο λιανοπωλητής δεν ανανεώνει την εκμίσθωσή του καταστήματος των 110.000 τετραγωνικών ποδιών, το οποίο διαθέτει μια γιγαντιαία εσωτερική ρόδα, ένα κουκλόσπιτο Barbie σε πραγματικό μέγεθος και έναν τεράστιο τυρανόσαυρο. Τα πανάκριβα ενοίκια στο κέντρο της Νέας Υόρκης τερματίζουν άδοξα την επιτυχημένη πορεία ενός από τα πιο αγαπημένα καταστήματα της πόλης.

Toys R Us

«Είναι σίγουρα ένα γεγονός που μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση», δήλωσε στο CNN Money ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toys R Us, Dave Brandon.

Toys R Us

Το Toys R Us, επίσης, αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο πιο αγαπημένο κατάστημα παιδικών παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη, το FAO Schwarz, 145 χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1870 από τον Γερμανό μετανάστη Φρίντριχ Άουγκουστ Όττο Σβαρτς, επικαλούμενο την αύξηση του κόστους ενοικίασης.

Το κατάστημα FAO Schwarz, που είναι γνωστό για το γιγαντιαίο πιάνο-παιχνίδι, ήταν ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός που έγινε διάσημο από την ταινία του 1988 «Big», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Toys R Us

Η ναυαρχίδα Toys R Us στην Times Square άνοιξε το 2001.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Business Insider ότι η Toys R Us ψάχνει για άλλον χώρο για το κατάστημα ναυαρχίδα στο Μανχάταν.

Toys R Us

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε εναλλακτικές τοποθεσίες στην περιοχή», δήλωσε ο Peera. «Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

Πηγή: newmoney.gr