ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ετοίμαζαν νέο “αιματοκύλισμα” στο Παρίσι – Πως θα χτυπούσαν οι τζιχαντιστές;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τίποτα δεν έχει τελειώσει για την Γαλλία! Ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή είναι άφαντος και οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μόνο τρόμο προκαλούν!

Η επιχείρηση που έγινε σήμερα στο Saint Denis έγινε όχι μόνο για τον εντοπισμό του εγκεφάλου αλλά για να αποτραπεί ένα νέο τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα! Σύμφωνα με πηγές στην γαλλική αστυνομία, στο διαμέρισμα που έγινε η έφοδος της αστυνομίας βρικσόταν η τέταρτη ομάδα τρομοκρατών που είχε στόχο να κάνει ένα νέο τριπλό αυτή τη φορά τρομοκρατικό χτύπημα σε τρία σημεία του Παρισιού.

Αν γινόταν αυτό η σφαγή της Παρασκευής θα ήταν ένα τίποτα! Στόχοι, σύμφωνα πάντα με πηγές ασφαλείας ήταν: το αεροδρόμιο Charles De Gaulle, το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η επιχειρηματική συνοικία της πόλης την Defence, όπου όπου βρίσκονται τα κεντρικά μεγάλων εταιριών και άλλων επιχειρήσεων.

Το εμπορικό κέντρο Quatre Temps!

Το χρονικό της επιχείρησης - Εξαδέλφη του εγκεφάλου η καμικάζι που ανατινάχθηκε

Ήταν 04:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Γαλλίας) όταν ισχυρές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας RAID άρχισαν να ανταλλάσσουν πυρά με ομάδα τρομοκρατών που κρυβόταν σε διαμέρισμα σε κτίριο του Saint Denis, σχεδόν δυο χιλιόμετρα από το Stade de France, το σημείο της πρώτης, από τις έξι συνολικά, τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν μια γυναίκα, ξαδέρφη του φερόμενου ως εμπνευστή των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Και έδωσαν την πληροφορία πως μπορεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα να κρυβόταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στη Γαλλία και την Ευρώπη. Μαζί του, πίστεψαν πως ήταν και ο επίσης καταζητούμενος Σαλά Αμπντεσλαμ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε και η πληροφορία πως και οι δυο ήταν νεκροί. Διαψεύστηκε.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Καταιγισμός πυρών και επτά εκρήξεις. Το Saint Denis ξύπνησε μέσα στον τρόμο. Δυο λόχοι του στρατού, αποτελούμενοι από 100 στρατιώτες ο καθένας, έφτασαν στο σημείο. Τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προς το προάστιο του Παρισιού σταμάτησαν. Τα σχολεία έμειναν κλειστά. Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα σε εκείνο το διαμέρισμα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ, οι πληροφορίες από την παρακολούθηση της ξαδέρφης του Αμπαούντ αλλά και την παρακολούθηση του τηλεφώνου της, δημιούργησαν την αίσθηση πως ο "εγκέφαλος" της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν στο Σεν Ντενί. Ο Γάλλος υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι τρομοκράτες "εξουδετερώθηκαν". Άγνωστο παραμένει τι απέγινε ο τελευταίος που, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, είχε ταμπουρωθεί στο διαμέρισμα. Η επιχείρηση τελείωσε σχεδόν τις 12:30 (ώρα Γαλλίας), οκτώ ώρες αφού άρχισε.

Στο τέλος της επιχείρησης, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα εκκλησίας, αλλά και πάλι δεν βρήκαν τίποτα...

Η επιχείρηση ξεκίνησε με μια γυναίκα καμικάζι να πυροδοτεί τα εκρηκτικά που είχε πάνω της να και σκοτώνεται. Η γυναίκα με τα μακριά ξανθά μαλλιά, όπως την περιέγραψαν, πρώτα πυροβόλησε κατά των αστυνομικών με ένα καλάσνικοφ και στη συνέχεια πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Σύμφωνα με την Le Point η γυναίκα καμικάζι ήταν η ξαφέρφη του "εγκεφάλου" της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Σύμφωνα με τη Daily Mail ήταν η "γυναίκα" (σ.σ. jihadi bride) του 27χρονου τρομοκράτη. Από την έκρηξη, τη στιγμή που γινόταν η επέμβαση της αστυνομίας, σκοτώθηκε η Diesel, η εκπαιδευμένη σκυλίτσα της αστυνομίας.

Άλλος ένας ύποπτος πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αλλά αυτός από χειροβομβίδα. Τρεις άνδρες που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα συνελήφθησαν. Τα στοιχεία τους δεν είναι γνωστά, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς τους δεν είναι Αμπαούντ.

Συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, κοντά στο διαμέρισμα των υπόπτων. Ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και μια φίλη του. Απ’ όλους πάρθηκε δείγμα DNA για να συγκριθεί με εκείνα των δραστών των επιθέσεων και με όσα βρέθηκαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμειναν οι τζιχαντιστές πριν ξεκινήσουν για το μακελειό.

Περισσότεροι από 15 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το κτίριο της πολυκατοικίας και ψυχολογικό κέντρο δημιουργήθηκε στην περιοχή

Ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είχε μιλήσει νωρίτερα στα γαλλικά μέσα. «Δεν ήξερα ότι είναι τρομοκράτες» είπε, τονίζοντας πως ένας φίλος του, του ζήτησε να παραχωρήσει σε κάτι φίλους του το διαμέρισμά του. Σύμφωνα με την Parisien και το Metronews, ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλακή το 2006 για το φόνο του καλύτερού του φίλου!

Όλα αυτά ενώ η αστυνομία χθες είχε ανακοινώσει πως αναζητά και έναν ένατο δράστη που έχει διαφύγει, εκτός από τον Σαλα Αμπντεσλάμ, έναν από τους τζιχαντιστές που έφεραν σε πέρας την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και αδερφό ενός από τους καμικάζι της Rue Voltaire.