ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Πυροβολισμοί ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρομοκράτες – Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συναγερμός ξανά στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες σε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τρομοκρατών που παραμένουν ελεύθεροι, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

H ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα στις 4:25 τοπική ώρα, στη οδό La Republique στο κέντρο του Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές. Το σημείο στο οποίο γίνεται η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το Σταντ ντε Φρανς όπου έγινε μία από τις αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών την Παρασκευή και είχαν σαν αποτέλσμα 129 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το Associated Press οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα (για τουλάχιστον 90 λεπτά) αλλά και εκρήξεις, κάτι που επιβεβαίωσε και η αντιδήμαρχος Stephane Peu μιλώντας στην τηλεόραση i-Télé. Παράλληλα, αφού παρακάλεσε και αυτή με τη σειρά της τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, διευκρίνισε και αυτή ότι πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση και όχι για μια νέα επίθεση. Ατομα που τη στιγμή της επιχείρησης έτυχε να βρίσκονταν στο δρόμο βρήκαν καταφύγιο στο δημαρχείο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Στην περιοχή ακούγονται σειρήνες ασθενοφόρων, ενώ η γαλλική τηλεόραση δείχνει εικόνες από σημείο.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας επενέβη, με την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων επέμβασης της Raid, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Djamel Mazi, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο γράφει στο Twitter, ότι δύο με τρεις άνδρες έχουν οχυρωθεί σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Σεν Ντενί. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε φαίνεται η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης και ενός ελικοπτέρου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι;

Γυναίκα - καμικάζι ανατινάχθηκε στο Σεν Ντενί