Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο 8ος τρομοκράτης


Θρίλερ εξελίσσεται την τελευταία ώρα στις Βρυξέλλες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην συνοικία Μολενμπέκ, που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών. Το βελγικό δίκτυο RTL μετέδωσε πως συνελήφθη ο καταζητούμενος ως όγδοος τρομοκράτης του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το κρατικό RTBF διέψευσε την είδηση, επικαλούμενο πηγές της βελγικής εισαγγελίας.

Ο 26χρονος είχε ξεφύγει μέσα από τα χέρια της γαλλικής αστυνομίας, που τον σταμάτησε για έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, αλλά τον άφησε να φύγει. 

Οι πληροφορίες του δικτύου RTL αναφέρουν ότι κατά την τεράστια επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας στην περιοχή αυτή, που είναι γνωστή ως «γκέτο» τζιχαντιστών, ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικοί έδιναν εντολές μέσω μεγαφώνου σε έναν άντρα να παραδοθεί «με τα χέρια ψηλά».

Λίγη ώρα αργότερα το κρατικό RTBF, επικαλούμενο πηγές από την βελγική εισαγγελία διέψευσε την είδηση, υποστηρίζοντας πως όντως υπάρχει ένας συλληφθείς, που δεν είναι όμως ο καταζητούμενος ως «όγδοος τρομοκράτης» του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Αυτόν κυνηγάει όλη η Ευρώπη για το αιματοκύλισμα στο Παρίσι